GeriBeslenme Önerileri Acı Çehre Tohumu Nedir Ve Ne İşe Yarar? Acı Çehre Tohumu Faydaları Ve Özellikleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Acı Çehre Tohumu Nedir Ve Ne İşe Yarar? Acı Çehre Tohumu Faydaları Ve Özellikleri

Acı Çehre Tohumu Nedir Ve Ne İşe Yarar? Acı Çehre Tohumu Faydaları Ve Özellikleri

"Kilo verdirmeye yardımcı olan pek çok bitkisel tohum vardır. Acı çehre tohumu da kilo verdirmek başta olmak üzere insan sağlığına oldukça iyi gelen bir tohumdur. Bundan dolayı bitkisel yollardan tedavi olmak isteyen pek çok kişi Acı çehre tohumu da tüketerek tedavi olmaktadırlar. Acı çehre tohumu ile ilgili son yıllarda yoğun araştırmalar yapılmaktadır. Peki Acı çehre tohumu nedir? Acı çehre tohumu ne işe yarar? Acı çehre tohumu faydaları ve kullanım şekli nasıl olmalıdır? Acı çehre tohumu özellikleri nelerdir? İşte Acı çehre tohumu ile ilgili bilmeniz gereken her şey."

Acı çehre tohumunun pek çok faydası vardır. Prostat gibi hastalıkların yaşanmasını engellediği gibi bu hastalıkların doğal tedavi seçenekleri arasındadır. 

Acı Çehre Tohumu Nedir? 

Acı çehre tohumu acı çehre bitkisinden elde edilen bir tohumdur. Genellikle kil verdirmeye yardımcı olan acı çehre tohumu metabolizmayı hızlandıran bir tohumdur. Acı çehre tohumu adından da anlaşılacağı üzere acı bir tadı olan tohumdur. 

 Acı Çehre Tohumu Ne İşe Yarar? 

 Acı çehre tohumu denilince akla ilk gelen şeyler arasında tabi ki kilo verdirmesi faydasıdır. Bundan dolayı acı çehre tohumu en çok kilo verdirmeye yarar. Ayrıca vücuttaki fazla birikmiş olan yağların da yine yakılmasını sağlayan bir bitkisel çözümdür. Acı çehre tohumu metabolizmayı hızlandırdığından dolayı özellikle geceleri etkili bir şekilde yağ yakmayı arttırmaktadır. 

 Acı Çehre Tohumu Neye İyi Gelir? 

 Prostat

 Yapılan araştırmalar sonucunda acı çehre tohumu içerisinde yer alan bileşen değerleri prostat hastalığına oldukça iyi gelmektedir. Prostat hastalarına yoğun bir şekilde önerilen acı çehre tohumu hastalığın bitkisel tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir. 

 Kabızlık

 Kabızlık en sık karşılaşılan sindirim sistemi hastalıklarından bir tanesidir. Dolayısıyla kabızlık gibi şikayetleri minimum seviyeye indirmek için acı çehre tohumu tüketebilirsiniz. Acı çehre tohumu kabızlığı gidererek kabızlık gibi faktörlerin bir daha yaşanmamasını sağlar. 

 Kan Şekeri

 Kan şekeri açlığa bağlı olarak zaman zaman artar ve zaman zaman da düşer. Acı çehre tohumunu tüketmek bu noktada önem teşkil ediyor. Çünkü acı çehre tohumu tüketmek kan şekerini dengeler ve daha iyi hissetmenizi sağlar. 

 Acı Çehre Tohumu Faydaları 

 1) Kas Kaybını Önler

 Özellikle spor yaparak kilo vermek isteyenler kas kaybının yaşanmasını istemez. Bundan dolayı acı çehre tohumu tüketerek kas kaybının önüne geçmeyi hedeflerler. Acı çehre tohumu sporcular arasında da kullanımı yaygın olarak bilinir. Çünkü kas kütlesinin korunmasını sağlayarak kilo verme esnasında kas kaybını önler. 

 2) Şişkinliğe İyi Gelir

 Özellikle şişkinlik önemli bir sindirim sistemi rahatsızlığıdır. Bundan dolayı şişkinlik problemi yaşayan kişilere acı çehre tohumu tüketilmesi önerilir. Acı çehre tohumu vücuttaki ödemi de atarak şişkinlik şikayetleri yaşamanızı engeller. 

 Acı Çehre Tohumu Zararları 

 Aşırı bir şekilde tüketilmesi sonucunda vücutta sıvı kaybına neden olacaktır. Sıvı kaybı da istenmeyen bir durum olduğundan dolayı vücutta bazı problemlere sebep olacaktır. Vücut aşırı derecede sıvı kaybedince vücutta yorgunluk ve halsizlik de baş gösterebilir. 

 Acı Çehre Tohumu Özellikleri 

 - Metabolizmayı hızlandırır

 - İştahı kapatır

 - Yoğun miktarda vitamin ve mineral içerir 

 Acı Çehre Tohumu Nasıl Kullanılır? Acı Çehre Tohumu Kullanım Alanları 

 Bir bardak suyun içerisine atılan 6 adet acı çehre tohumu süzüldükten sonra demlemeye bırakılır. Demlendikten sonra da günde iki defaya mahsus olmak üzere tüketebilirsiniz. 

 Acı Çehre Tohumu Nasıl Tüketilmeli ve Nelere Dikkat Edilmeli? 

 Kullanırken çay şeklinde süzerek tüketebilirsiniz. Aşırıya kaçmamak da fayda var. Çünkü aşırıya kaçılınca vücutta sıvı kaybı ortaya çıkabilir.

False