GeriKişisel Bakım 30 dakikada ameliyatsız gençleşme!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

30 dakikada ameliyatsız gençleşme!

30 dakikada ameliyatsız gençleşme!

"Tek seansla 30 dakikada ameliyatsız, acısız gençleşme...S"

Her yaştan kadının en büyük tutkusu olan güzellik için uzmanlar durmaksızın çalışıyor. Amerika’nın en çok tercih edilen yüz gerdirme ile 30 dakikada gençleşme yöntemi olan Ultherapi Türkiye’de de uygulanmaya başlandı. Operasyon müdahalesi gerektirmeyen yöntemin en büyük özelliği ise tek seansta arısız ve acısız olarak gerçekleştirilmesi olarak gösteriliyor. Yöntemin Türkiye’deki ilk uygulayıcısı Medikal Estetik Uzmanı Dr. Emre Çiçek ağrısız yüz gerdirme yöntemi ile kadınların daha sıkı bir cilde ve genç bir görünüme kavuşacaklarını ifade etti.

Ameliyat ve Enjeksiyon Gerektirmeyen Gençlik Formülü

Formüle yönelik incelikleri anlatan Dr. Emre Çiçek, ”En bilinen tanımıyla anne karnındaki fetüsü izlemeye imkan tanıyan Ultrasound teknolojisi, şimdi esnekliğini kaybeden sarkmış ciltler, düşük kaşlar ve yılların armağanı kırışıklıkları germe uygulamasında kullanılıyor. Ameliyat ve enjeksiyona gerek kalmadan gençlik formülünü sunan bu yeni teknoloji, iyileşme sürecini de ortadan kaldırıyor”. Diye konuştu. Çiçek tüm yüz uygulamasında 30 dakikalık bir işlemin ardından kişilerin günlük yaşamlarına hemen dönebildiklerini ifade etti.

Tek Seansta Gençleşme

Dr. Emre Çiçek yöntemin inceliklerine değinmeye devam ederek,”Ultheraphy sisteminde kullanılan ‘Deep sea’ adı verilen teknolojide ‘fokus ultrasound’ ile cildin alt tabakalarında sıcak noktalar yaratılıyor. Bu sayede cilt kendi onarım sürecini tamamlayarak yeni collagen üretimine başlıyor. Ardından ciltte sıkılaşma ve lifting etkisi kendini gösteriyor. Uygulamanın hemen ardından toparlanmaya başlayan cilt istenen ideal görünüme 3 ayın sonunda ulaşıyor. Üstelik tek bir uygulamanın ardından elde edilen sonuç en az bir sene boyunca korunuyor.” Dedi.

Ultherapy ile cilt kendi doğal sürecinde yenileniyor

“Yüz ifademiz pek çok şey anlatır” diyen Dr. Emre Çiçek, çoğumuzun kırışıklıklara; tecrübe, üzgün görünüme, yorgunluk gibi tanımlar yaptığımızı belirterek,” Bu sorunlara çözüm olarak estetik cerrahi her zaman bir seçenektir. Ama şimdi yeni bir yöntem olan Ultherapy var. Cerrahi olmayan yüz germe yöntemi olan Ultherapy ile zamanın ve yerçekiminin cildimizde yarattığı tahribatı önleyebiliyoruz. 30 dakikalık tek uygulamada gelen güzel bir görünümün yanı sıra cilt kendi iyileşme sürecini kendisi yaratıyor. Bu da cilt altında yer alan bağ dokusunun güçlenmesi ile oluşuyor.” Şeklinde konuştu.

Ultherapi’nin işleyişi, uygulanması ve gelişen tüm süreçlere yönelik soruların cevaplarını Medikal Estetik Uzmanı Dr. Emre Çiçek verdi.

Ultherapy’ nin işleyişi nasıldır?

Diğer ultrasound prosedürlerinde olduğu gibi uygulama başlığı cilde değdirilerek uygulamayı yapacak uzmanın çalışma alanını planlayabilmesi için cilt ve cilt altı dokusu Ulthera cihazının ekranında görüntülenir. Ardından aynı uygulama başlığı ile cildin 4,5 mm ve 3 mm altını hedef alan termal hasar odakları ile cildin olumlu anlamda faydalanması sağlanır. Bu işlem sırasında cilt yüzeyi tahrip edilmez. Cilde ulaşan enerji sayesinde stimulasyon artar ve ciltte yeni collagen oluşumu sağlanır. Mükemmel bir sıkılaşma etkisi meydana gelerek, zaman içinde doğal bir yüz germe etkisi oluşur.

Uygulamanın diğer ameliyatsız yüz germe işlemlerinden farkı nedir?

Ultherapy, focus ultrasound teknolojisinin kullanıldığı tek cilt yenileme (skin rejunevation) yöntemidir. Güvenilir teknolojisi sayesinde ciltte tek bir uygulama ile etkili ve memnuniyet verici sonuçlara ulaşmak mümkündür.

Uygulama sırasında neler hissedilir?

Uygulama sırasında hissedilenler kişiden kişiye farklılık gösterse de uygulama öncesinde, uygulamanın yapılacağı kişinin ağrı kesici bir ilaç kullanması tavsiye edilmektedir. Kişiler uygulama sırasında hissettikleri acı hissini anlık iğne batması gibi tanımlamaktadırlar. Bu ultrasound enerjisinin dokunun derinlerine ulaştığı ve böylelikle Ultherapy’nin ciltte lifting ve sıkılaşma etkisi meydana getirdiği anlamını taşımaktadır.

Uygulama sonrasında neler beklenmelidir ?

Uygulamanın hemen ardından kişi günlük aktivitelerine dönebilir. Dikkat edilmesi gereken özel bir durum bulunmamaktadır. Bazı kişilerde uygulama sonrası kızarıklık oluşsa da bu durum birkaç saat sonra normale dönmektedir.

Ultherapy güvenli bir yöntem midir?

Ultrasound enerjisi tıpta 50 yıldan uzun süredir kullanılmaktadır. Klinik çalışmalarda herhangi bir yan etkisi olmadığı kanıtlanmıştır.

Nasıl bir sonuç beklentisi olmalı?

Tek bir uygulama ile rejenerasyon süreci hemen başlar ama tam sonucun ortaya çıkma süreci 60-90 gün arasındadır.

FDA (American kalite standartları merkezi) 10 hastadan 9'unda yapılan kaş asma çalışmasında gözle görülür lift-up etkisi tespit etmiştir. Bu etki göz çevresindeki gevşemede ve göz kapağındaki kırışmada azalma etkisi yaratır. Yanak bölgesindeki düşüklükleri topladığı gibi aynı zamanda çene kontürünün belirginleşmesine de yardımcı olur komple sarkmaları düzeltir

Boyun ve yüz bölgesine uygulama yapılan kişiler daha sıkı, daha gergin ve daha kaliteli bir cilde sahip olduklarını ifade ediyorlar.

Bugüne kadar cerrahi müdahalelerde elde edilen dramatik sonuçlara muadil bir cerrahi olmayan yöntem yoktu ama bugün mükemmel germe ve lifting işlemi yapabilen Ulthera teknolojisi var.

False