GeriModa Trendleri 2020 Milano Erkek Moda Haftası’ndaki Tek Türk Tasarımcı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

2020 Milano Erkek Moda Haftası’ndaki Tek Türk Tasarımcı

2020 Milano Erkek Moda Haftası’ndaki Tek Türk Tasarımcı

"Milano Moda Uomo olarak bilinen Milano Erkek Moda Haftası’nda Serdar Uzuntaş, 2020/2021 Sonbahar Kış Koleksiyonu’nu gözler önüne serdi. Milano Moda Haftası’ndaki tek Türk isim olan Uzuntaş, 100 parçalık koleksiyonunda derinlemesine Aristokrasi kavramını işliyor. "

Tasarımlarında günün her anında şık ve maskülen bir hava yaratabilme iddiasında olan Uzuntaş; Milano Erkek Moda Haftası için hazırladığı tasarımlarda şıklığı aristokrasi ile bağdaştırıyor. Milano’da gerçekleşen showda sürpriz olarak 3 farklı kadın tasarımı da yerini aldı. Uzuntaş’ın kadın tasarımları masülenliğe dayanan bir seksapellik içeriyor. Serdar Uzuntaş, yeni nesil İngiliz aristokrasisinin günlük hayatından esinlenerek oluşturduğu koleksiyonda şıklık ve maskülen duruşu birbirinden ayrılmaz bütün haline getiriyor. Tasarımların spor ve rahat olmasına rağmen aynı zamanda hatırı sayılır bir ağırlık ve şıklık taşıyor olabilmesi bu esinlenmenin kaynağını oluşturuyor.

Detaylarda ortaya çıkan şıklık..

Gri, mor, beyaz ve siyah ana renk çeşitlendirmesini oluşturuyor. Bunlara petrol mavisi ve lacivert parçalar eşlik ediyor. Postürleri daha belirgin ve güzel gösteren kesimler ve rahat kalıplar ortak unsurlar olarak sayılabilir.

2020 Milano Erkek Moda Haftası’ndaki Tek Türk Tasarımcı

Özellikle detaylarda uygulanan elegan dokunuşlar. Aristokrasiden gelen şıklığın ve rahatlığın simgeleri niteliğinde.

Çift taraflı montlar, parkalar ve kabanlar ile birlikte kullanılan spor ayakkabılar koleksiyonun bütünlüğünü sağlıyor. Kumaş seçimlerinde mikro kapiteli jarse , yün, ham denim kumaşlar nefes alan bir yapı ile su geçirmezliği bir arada sunuyor.

False