GeriGelin Modası 2015 Yılının Düğün Mekanı Çiftlikler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

2015 Yılının Düğün Mekanı Çiftlikler

2015 Yılının Düğün Mekanı Çiftlikler

"Yurtdışında bohem düğünlerin mekanı olarak tercih edilen çiftlikler, bu yılın en gözde mekanları olmaya aday!"

Oteller, tarihi mekanlar ve kır düğünleri gibi popülaritesi yüksek düğün mekanları arasına 2015 yılında yeni bir mekan katılıyor. Çiftlik düğününde evlenmeyi düşünen çiftler: Düğün.com’un tavsiyelerini dinlemeden düğün mekanınıza karar vermeyin!

Aslında bu akımın son yıllarda popüler olmasının nedeni Kate Moss desek yanılmayız. Eskiden beri var olan çiftliklerin kıymeti, 2011 yılında kendi çiftlik evinde düğün yapan Kate ile anlaşıldı. Moda dünyasındaki tercihleri ile kitleleri peşinden sürükleyen Kate Moss, düğün mekanlarında da bir akım yaratmış oldu. Öyle ki ünlü model kendi çiftlik evinde düğün yaptıktan sonra ünlü ünsüz tüm evlenecek çiftlerin dikkatlerini çiftliklere çekerek tercih edilen bir düğün mekanı olmasını sağladı.
2015 Yılının Düğün Mekanı Çiftlikler
Ünlü modelden sonra evlenmeye karar veren Hollywood yıldızları artık şatolar yerine çiftlik düğünü yaparken ülkemizde bu akımın ilk öncüsü Hande Ataizi oldu. Zaten düğününe dair gelinliğinden eşinin damatlığına, mekan seçiminden saç aksesuarlarına kadar her tercihiyle Kate Moss’u taklit eden Ataizi, kır düğünü mekanında çiftlik konsepti yaratarak evlendi. Böylece tam olarak olmasa da çiftlik modasını yakalamış oldu. Fakat geçtiğimiz eylül ayında evlenen Gülben Ergen gelinlik seçiminden düğün mekanı süslemelerine kadar bu konsepti layığı ile yaparak evlendi. Üstelik tüm çiftlik düğünlerinin vazgeçilmez çiçekleri başak ve lavantayı gelin çiçeği olarak kullanması ise alkışı hak ediyordu.

Çiftlik Düğünlerinde Gelinlik Seçimi

Siz de popülerliği bu kadar artmış bir konsept olan çiftlik düğünü ile evlenmeyi planlıyorsanız gösterişten biraz uzak kalmanız gerekecek. Çünkü simsiyah bir smokin, uzun kuyruklu gelinlik ya da elmas takılar bu mekana fazla kaçacaktır. Tabi ışıltısız gelin olmaz. O nedenle ışıltılarınızı saç aksesuarlarınıza, gelinliğinizin belli belirsiz eteklerine -tıpkı Kate gibi- ya da sadece küpe ve yüzüklerinizde kullanabilirsiniz.

En önemli seçiminiz olan gelinlik tercihinizde ise eskiye oranla daha özgür olacaksınız. Çünkü yıllardır çiftlik denince bohem gelinler akla gelirdi. 2015 yılında bu mekanlar sadece bohem gelinlerin tekelinde kalmayacak. O yüzden ister uzun kollu dantel gelinliğiniz ile isterseniz de vintage esintiler taşıyan şifon kumaştan tasarlanan gelinliğiniz ile arz-ı endam edebilirsiniz. Sadece kabarık gelinlikler yerine düz kesim ve kolay hareket edeceğiniz modellerden seçim yapmalısınız.
2015 Yılının Düğün Mekanı Çiftlikler
Çiftlik Düğünü Teması Nasıl Olmalı?

Kendine özgü havası olan çiftlikler için “Böyle bir mekanda nasıl bir tema seçmeliyim?” sorusunu sormanıza bile gerek yok! Çünkü etrafınızda samanlar, odunlar, yıllanmış ağaçlar ve çimler varken dekorasyonda zorlanmayacağınıza emin olabilirsiniz. Mekanın ambiyansını bozmayın yeter! Mesela düğün masası olarak tahta veya ahşap görünümlü masaları tercih etmelisiniz. Böylece üzerine örtü sermenize gerek kalmaz. Örtü yerine ise çuval bezini runner olarak kullanabilirsiniz. Davetiyenizi saman ve ağaç gövdesi ile süsleyerek hem temanızın hem de mekanın ilk izlenimini yaratabilirsiniz. Dekor olarak supla ve masa kartlarını odunlardan seçerek, çuval bezi, dantel, saman, varil, kazan ve kavanoz gibi aksesuarlardan yararlanarak temanızı tamamıyla yansıtmanızı öneriyoruz. Hatta düğün pastanızın altına da kütük yerleştirmeyi unutmamalısınız.
2015 Yılının Düğün Mekanı Çiftlikler
El Buketiniz ile Masa Çiçeğiniz Aynı Olsun

Masa çiçeği ile el buketinizi de bize göre paralel yaptırmalısınız. Eğer masa çiçeği olarak cipso, lavanta ve başakları tercih ediyorsanız el buketinizde de mutlaka bu çiçekleri bulundurun. Davetlilerinize nikah şekeri olarak çiftliklerin vazgeçilmez hayvanlarının minyatürlerini ya da şans verdiği kabul edilen at nalı hediye edebilirsiniz. Çiftliklerde o nallardan fazlasıyla bulabileceğinize emin olabilirsiniz.
Unutmayın; Çiftlik düğünleri sadece çiftliklerde yapılmıyor. Kır düğünü mekanını da pekala çiftlik düğünü konseptine çevirebilirsiniz…
2015 Yılının Düğün Mekanı Çiftlikler

2015 Yılının Düğün Mekanı Çiftlikler

False