GeriBurçlar 1 Mayıs hangi burç ve burcu ne? 1 Mayıs tarihde bugün, doğan Türk ile yabancı ünlüler, yükseleni ve özellikleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

1 Mayıs hangi burç ve burcu ne? 1 Mayıs tarihde bugün, doğan Türk ile yabancı ünlüler, yükseleni ve özellikleri

1 Mayıs hangi burç ve burcu ne? 1 Mayıs tarihde bugün, doğan Türk ile yabancı ünlüler, yükseleni ve özellikleri

"İnsanların doğdukları gün ve aya göre burçlar belirlenmektedir. Burcunu öğrenen kişilerin merak ettiği önemli konu ise sahip olunan burcun özellikleridir. Sizler için 1 Mayıs hangi burç ve burcu ne? 1 Mayıs tarihinde bugün, doğan Türk ile yabancı ünlüler, yükseleni ve özellikleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar."

İnsanların geneline yakını burçlar ile ilgilenmektedir. Burçların özellikleri ve günlük burç yorumları sık sık takip edilmektedir. Tabi burçlarla ilgili merak edilen daha çok sayıda unsur vardır. Ünlülerin burçları ve diğer tüm özellikler oldukça çok ilgi çekmektedir.

1 Mayıs Hangi Burç ve Burcu Ne?

1 Mayıs günü boğa burcunu işaret etmektedir. Çünkü 22 Nisan ve 21 Mayıs tarihleri arasında doğan herkes boğa burcuna dahildir.

1 Mayıs Yükseleni

Yükselen burçları hesaplamak için farklı bilgilere ihtiyaç bulunmaktadır. Bir kişinin yükselen burcu özel bir hesap sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bunun için doğulan gün ve saat gibi bilgiler lazımdır. Bu bilgiler net bir şekilde bilinirse eğer yükselen burç hesaplanabilir.

1 Mayıs'ta Doğanların Özellikleri

1 Mayıs tarihinde doğan kişiler oldukça sabırlı kişilerdir. Boğa burcunun en önemli özelliği yardımsever olmalarıdır. Yani boğa burcu olan kişiler çevresine karşı duyarlı davranırlar. Ayrıca bu kişiler güler yüzlü ve samimi kişilerdir. İşlerine ise sıkıca bağlıdırlar. Bu kişiler başarı elde etmek için çok çalışırlar ve pes etmezler.

1 Mayıs Özel Bir Gün müdür? 1 Mayıs Ne günü?

1 Mayıs tarihi 'Emek ve Dayanışma Günü' olarak kutlanmaktadır. Bu açıdan 1 Mayıs tarihi özel bir gün olarak bilinmektedir. 1 Mayıs tarihinin bilinen ismi ise İşçi Bayramı'dır. 1856 tarihinde Avustralya'da işçilerin hakkı için bir protesto başlamıştır. Bunun nedeni ise işçilerin günlük olarak en fazla 8 saat çalışması içindi. Daha sonraki olaylar ve yaşanan gelişmeler neticesinde 1 Mayıs' Birlik, mücadele ve dayanışma günü' olarak kabul edilmiştir. Tüm dünyada ve Türkiye'de 1 Mayıs kutlamaları yapılmaktadır.

1 Mayıs Tarihte Bugün Yaşanan Olaylar ve Gelişmeler

 1 Mayıs tarihinde birçok olay yaşanmıştır. Bu olaylardan bazıları daha çok akılda kalmıştır. 

 - 1889 - 1 Mayıs işçilerin ortak bayramı kabul edildi.

 - 1999 - Amsterdam Antlaşması 1 Mayıs 1999 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

 - 2010 - 32 yıl geçtikten sonra Taksim'de ilk kez izinli şekilde 1 Mayıs kutlamaları yapıldı.

1 Mayıs'ta Doğan Türk Ünlüler ve Futbolcular

1 Mayıs tarihinde doğan çok sayıda ünlü isim bulunmaktadır. Bu ünlü isimler arasında futbolcu, oyuncu, müzisyen ve birçok meslek dalında çalışan isimler yer almaktadır.

 - Birol Güven

 - Eda Taşpınar

 - Meryem Kasap

 - Taner Özdeş

1 Mayıs'ta Doğan Yabancı Ünlüler ve Futbolcular

1 Mayıs tarihinde doğan birçok yabancı ünlü isim yer almaktadır.

 - Joseph Addison

 - Oliver Neuville

 - Joseph Heller

1 Mayıs'ta Doğan Anime Karakterleri

1 Mayıs tarihinde doğmuş olan Anime karakterleri de bulunmaktadır.

- Mikaela Hyakuya - Owari no Seraph

- Chouji Akimichi - Naruto 

False