Mahlangu takipte

Güncelleme Tarihi:

Mahlangu takipte
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2013 00:00

Gençlerbirliği’nin izlediği hücuma yönelik orta saha oyuncusu 23 yaşında. Güney Afrikalı, çift yönlü bir orta saha olarak da görev yapabiliyor.

Haberin Devamı

Aara transferde Nemanja Tomiç, Björn Vleminckx, Kerim Zengin ve Doğa Kaya’yla anlaşarak ikinci yarıya hızlı giriş yapan Gençlerbirliği, şimdi de gözünü Helsingborg’un 23 yaşındaki orta saha oyuncusu May Siphiwe Mahlangu’ya dikti.
Kırmızı siyahlı yönetimin Galatasaray’ın da transfer listesinde bulunan genç orta saha oyuncusuyla ilgili Jimmy Durmaz’dan bilgi aldığı öğrenildi. Ülkesi Güney Afrika’nın formasını 19 Ocak’ta başlayacak Afrika Uluslar Kupası’nda giyecek oyuncu konusunda kararlı olan Başkent yönetimi, kupa başladaman önce transferi sonlandırmak istiyor. 2013 yılının Aralık ayında kontratı sona erecek orta saha oyuncusuyla, kadrodaki yabancı futbolcu sayısının çokluğu nedeniyle, yaz transfer dönemi için anlaşılacak.
2011 yılında ilk 11’in sürekli oyuncularından biri olmayı başaran Mahlangu, takımının lig ve kupayı zirvede bitirdiği sezonda 27 lig maçında 4 gol attı. Mahlangu, çok iyi bir performans sergilediğı sezon sonunda İsveç Ligi’nde Yılın Oyuncusu ödülünü kazandı.
Kasım ayında sona eren 2012 İsveç Allsvenskan Ligi’nde 30 maçın ve Avrupa Kupaları’nda oynanan 12 maçın tamamında forma giyerek takımının vazgeçilmez isimlerinden biri olduğunu kanıtladı. Oyuncunun adı Ajax, Feyenoord, Villarreal gibi Avrupa’nın önde gelen kulüpleriyle transfer söylentisine karışsa da, bu söylentilerin hiçbiri resmiyet kazanmadı.
Orta sahanın ortasında hücuma yönelik bir pozisyonda oynayabilen 23 yaşındaki oyuncu, aynı zamanda çift yönlü bir orta saha olarak da görev alabiliyor. Mahlangu, üstün top tekniği, hızı ve enerjik yapısıyla dikkat çekiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!