Mahkemeye gideriz

Güncelleme Tarihi:

Mahkemeye gideriz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2013 01:02

Kulüpler Birliği’nin bir teknik adamın, aynı ligde bir sezonda sadece bir takım çalıştırması konusunda ilke kararı almasına hocalardan destek geldi. Çok sık takım değiştiren Vural ise sert tepki verdi.

Haberin Devamı

Kulüpler Birliği’nin bir teknik direktörün aynı sezonda aynı ligde birden fazla kulüp çalıştırmasının engellenmesini istemesine en büyük tepki Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural’dan geldi. Vural, “Anayasa Mahkemesi’ne gideriz. Kimse çalışma hakkımızı elimizden alamaz” dedi.

Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, Akhisar Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ile Reha Kapsal ise kararı desteklediler. Bu isimler, hocalara sınırlama getirilmesi halinde hem Türk futbolunun gelişeceğini hem de istikrarın geleceğini savundular.

Biz değil kulüpler dejenere ediyor

Kulüpler Birliği böyle bir karar alamaz. Zaten bir sezonda iki takım çalıştırabiliyoruz. Hakkımızda karar vermek Kulüpler Birliği’ne düşmez. Biz kendi başımıza bir grubuz. Biz buna karşıyız. Anayasa Mahkemesi’ne gideriz. Benim çalışma hakkımı sen nasıl elimden alırsın. Biz değil kulüpler dejenere ediyor. Üç maç kaybediyor diye hocayı gönderen kulüpler. İşveren niye beş hocayla çalışıyor da ben beş kulüple çalışamıyorum. Versin o zaman tazminatımı ben de sezon boyu oturayım kenarda.

Haberin Devamı

Bu karara saygı duyuyorum

HAKAN KUTLU-MERSİN İY

Bu karara gerçekten saygı duyuyorum. Bir sezon da 3-4 teknik direktör değiştirmek, kulübü zarara uğratıyor. Bir sezon anlaşan teknik direktör, sezon sonuna kadar takımının başında olmalı ve aldığı ücretin de hakkını vermelidir. Bu karar uygulamaya geçerse, Türk futbolunda önemli bir sorun giderilmiş olacak.

Genç hocaların önü açılır

HAMZA HAMZAOĞLU- AKHİSAR

Doğru bir hamle. Böylelikle her teknik adam hem de kulüp seçimlerinde daha dikkatli olacaktır. Bu uygulama, daha fazla ismin, Süper Lig sahnesine çıkmasını da sağlar. Genç antrenörlerin zaten belli noktalara gelmesi için çok çalışması, belli yerlerde kendilerini ispat etmesi gerekiyor. Bu karar, onların da önünü açabilir.

Herkes istikrarı tercih edecek

REHA KAPSAL

Bu kararın altının doldurulması lazım. Hocaların sık takım değiştirmesinin ahlaki boyutu geçmişte sıkıntı yarattı. ‘Çarkıfelek gibi’ manşetler atıldı. Bu uygulamayla daha seçici olunacaktır. Herkes istikrarı tercih edecek. Bana çok kötü bir karar değil. Futbolcular da hocaların geçici olmayacaklarını görecek ve ona göre hareket edecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!