Mahkeme kararına ilk yorumlar

Güncelleme Tarihi:

Mahkeme kararına ilk yorumlar
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 02, 2012 13:18

Futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkan İlhan Ekşioğlu ve Giresunspor Eski Başkanı Olgun Peker tahliye edildi.

Haberin Devamı

3 Temmuz 2011'de baÅŸlayan ve tam 1 yıldır süren bu davada bugün sona gelindi.ÂFenerbahçe Kulübü BaÅŸkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduÄŸu 4'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davada bütün tutuklu sanıklar tahliye edildi.


Bu tarihi kararı Hürriyet Dünyası yazarlarına sorduk.

İşte Hürriyet Dünyası yazarlarının yorumları
 
Yalçın Doğan

Aziz Yıldırım tahliye olmuş olmasına rağmen yine de ceza aldı. Fakat bu tahliyeler Fenerbahçe'nin Avrupa kapısını da açmış oldu. Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanlığına devam edebilmesi için Fenerbahçe tüzüğünde bir değişiklik yapılması gerekiyor. Ceza alması bekleniyordu, aldı ama bundan sonra önü her anlamda açık. Fenerbahçelileri kutluyorum.

Yalçın Bayer

Haberin Devamı

Mahkum olan da, beraat eden de, tahliye edilen de... Bu yargılama hiç kimsenin içine sinmemiştir. Suçlu da yanmış, suçsuz da 'lekelenmiştir'. Bu tür yargılama 'tiyatro' olarak nitelendiriliyor artık. Başta iktidar olmak üzere herkes bu kararlardan utanmalı, biraz da kendini sorgulamadır. 'Ders'ler vardır ama bir 'öğreti' değildir.

Mehmet Yılmaz

Mahkemenin cezalandırma kararıyla sonuçlandıracağı zaten bilinen bir durumdu. Çünkü Türkiye'de yargılamalar bir süredir peşin bir cezalandırma düşüncesiyle yapılıyor. Mahkemenin gerekçeli kararını görünce daha ayrıntılı yorum yapabiliriz, ama şu anda söyleyebileceğimiz şudur ki sözü edilen maçları bir futbol seyircisi olarak ben de izledim. Ve şike yapıldığına inanmıyorum. Mahkemenin savunmayı dikkate almadığı görülüyor. Ben de mevcut iddianameyle bir cezalandırma kararının verilmesini doğru bulmuyorum.

Kanat Atkaya

Tahliyeler Fenerbahçe camiası için hayırlı olsun. Ancak şike ve örgütten ceza verilmesi tartışmanın daha da büyüyerek süreceğine işaret ediyor. Özetle tahliye kararı sevindirici ama önümüzdeki günlerde bu olayın yankıları sürecek. Bunun yansımaları karardan daha çok konuşulacağa benziyor.

Ercan Saatçi

Kısmen adalet yerini buldu. Azılı katil muamalesi gören spor adamları tahliye edildi. Temyizle beraat edeceklerine inanıyorum. Bundan sonra konuşacak çok şey olacak.

Haberin Devamı


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!