Mahallenin alışveriş merkezi

İstanbul’da her mahalleye bir alışveriş merkezi kampanyası hızla devam ediyor.

Önceki hafta Nişantaşı’nda açılan City’s’den sonra, iki gün önce de Esentepe Astoria hizmete girdi. Tam adı Astoria Alışveriş ve Yaşam Merkezi. Kempinski Residences denen ikiz kulelerin altında bulunuyor. Hani şu yükseldikçe geriye yatıyormuş gibi görünen binalar var ya, onların altında.

Beş katlı alışveriş merkezinde 110 mağaza var. Ama gezerken 110 vitrin görmüş gibi olmuyorsunuz. Açılıştan bir gün önce gezdim, mağazaların üçte biri daha hazır değildi. Restoranların toplandığı alan da boştu. Belki hepsi birden hizmete girdiğinde bu his de kalmaz.

En büyük avantajı, içine güneş ışığı girmesi. Ferah bir havası var, bunaltmıyor. Katlar fazla büyük olmadığından ziyaretçisini yormuyor. Merkezi konumunu da unutmamak lazım.

Kabaca bakıldığında Astoria’nın içinde her şey var: Kadın, erkek, çocuk giyim markaları, kafe ve restoranlar, dekorasyon mağazası, sinema, kitapçı, market, teknoloji mağazası, kozmetikçi, aksesuvar ve mücevherci, SPA, spor salonu, ayakkabıcı, terzi, kuru temizlemeci, çiçekçi, fotoğrafçı, döviz bürosu, sigara bayii, lostra, falan ve filan... Fakat bu kalemlerin her birinin onlarca alternatifi yok. En geniş grup elbette giyim ve restoranlar. Tüm katları dolaştıktan sonra "Eee bitti mi" diye düşündüğümü itiraf etmeliyim.

Diyeceğim o ki, hangi mağazadan ne alacağınızı biliyorsanız ve o mağaza Astoria’da varsa sorun yok.

Buna karşılık Esentepe bir iş merkezi. Çevrede yüzlerce ofis, binlerce çalışan var. Elbette kulelerde yaşayacak insanları da unutmamak lazım. Onların yerinde olsam Astoria’nın açılışı bana çok iyi gelirdi. Bir defa öğle yemekleri için artık pek çok alternatifleri var. Akşam iş çıkışı bir iki kadeh içebilecekleri adresleri de... Eve gitmeden uğrayıp mutfak eksiklerini buradan tamamlayabilirler. Öğle arasında acil alışverişlerini yapabilirler. İş görüşmesine giderken sökülen etek, boyasız ayakkabı sorunları burada halledilebilirler. Anlayacağınız Astoria bana tam bir mahalle çarşısı, mahallelinin buluşma noktası hissi verdi.

Mahalleli değilseniz de ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ederim. Özellikle de bugün ve haftasonu. Çünkü Astoria’nın açılışı 40 gün 40 gece etkinliklerle kutlanıyor. Örneğin bugün öğlene doğru gidenler tango ve salsa gösterilerini izleyebilir. 15.00-17.00 arasında salon dansları öğretilecek. Ardından yine dans gösterileri var. Akşam sekiz buçukta Anjelika Akbar’ın piyano resitalini dinleyebilirsiniz. Astroloji meraklıları yarın ve pazar günü Yasemin Boran’dan yıldız haritasını isteyebilir. Yarın akşam altıda Semih Saygıner’in bilardo şovu olacak. Hafta sonu gün boyu çocuklara yönelik aktiviteler de olacak.

HANGİ MAĞAZALAR VAR

Brandroom, Cacharel, Cache Cache, De Facto, Haute Toman&Beyaz Yaka, Herry, İpekyol, Journey, Koton, LCW, Marlboro Classic, Network, Nisse, NU, Sarar, Stefanel, Tommy Hilfiger, U.S Polo, Vakko, Moj, Sabri Özel, W, Adidas, Columbia Shop, DKNY Jeans, Lacoste, LTB, Manhattan, Mavi Jeans, Reno, Bizart, Chackra, D&R, Electroworld, Genpatech, Samsung Complex, Yataş, Yalçınlar, Inglot, Pagi Organik, Sephora, Assortie, Damas, Delmira P&B Store, Goldaş, Guess Accesories, So Chic, Swatch, Şişli Optik, Tosca Blu, Zen Diamond, Pets R Us, Aldo, Charles&Keith, Desa, Pretty Fit, Etam, Suwen International, B&G, Goose, Mothercare.

Restoranlarıyla iddialı

Kitchenette, Grey Cafe, Sharma, Cafe Clementine, Bistrom, Burger King, Caffe Nero, Starbucks, Cantina Mariachi, Dolce Vita, Et n More, Fishpoint, John’s Coffee, Mado, Popeyes, Punto, Sbarro, Sushico Chinese in Town, Tost Stop, Yıldız Restoran, Smoothy Juice Bar.
Yazarın Tüm Yazıları