Mahallelere 'Sosyal Pazar'

Güncelleme Tarihi:

Mahallelere Sosyal Pazar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 11:22

Mahallelere 'Sosyal Pazar'

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin giysi kumbaralarıyla ördüğü dayanışma ağı şimdi sosyal pazarlarla mahallelere ulaşıyor. İhtiyaç sahibi mahalleliyi bir mağazadan alır gibi giysilerle buluşturmayı hedefleyen proje kapsamında ilk pazar Zeytinköy'de kuruldu.
Muratpaşa Belediyesi, gardıropların bir köşesinde kalmış ve artık kullanılmayan kullanılmış giysi, ayakkabı gibi tekstil ürünlerinin toplanması için 334 ayrı noktaya yerleştirdiği giysi kumbaralarıyla ördüğü Antalya'nın en büyük dayanışma ağını artık sosyal pazarlarla mahallelere indiriyor.
Bu dayanışma ağında kumbaralar haftada bir gün açılıyor ve toplanan tekstil ürünleri Muratpaşa Belediyesi görevlilerince önce kullanım durumuna ve türlerine göre tasnif ediliyor. Yeniden değerlendirilebilecek durumda olanlar kayıt altına alındıktan sonra temizlenip ütüleniyor ve yardım merkezlerine gönderiliyor. Tekstil ürünleri, Çaybaşı Mahallesi'nde açılan yardım merkezi başta olmak üzere 8 ayrı noktadan ihtiyaç sahipleriyle buluşuyor.
Kurumsal dağıtım noktalarına gelemeyen Muratpaşa sakinlerinin giyim ihtiyaçlarını yerinde gidermek, toplumsal destek ağlarını kuvvetlendirmek için her hafta farklı bir mahallede sosyal pazarlar kurulacak.
Muratpaşa Belediyesi'nin ilk sosyal pazarı Antalya'nın sosyo-ekonomik ve kültürel olarak en yoksun bölgelerinden Zeytinktöy'de kuruldu. Gebizli Mahallesi'nde bulunan Kadın Danışma Merkezi'nde açılan sosyal pazar sayesinde bölge sakinleri, kış mevsimi öncesi mağazadan seçer gibi yeni giysilere ulaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!