Magnesia'dan MASKİ'ye su sayaçları bu müzede

Güncelleme Tarihi:

Magnesiadan MASKİye su sayaçları bu müzede
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2016 19:23

Magnesia'dan MASKİ'ye su sayaçları bu müzede

Haberin Devamı

MANİSA Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Abone İşleri Dairesi, Manisa'da en eskisi 1930 tarihli olan su sayaçlarından kurulu bir müze oluşturdu. Müzede Manisa'nın eski parklarında yer alan tulumbalar ile musluklara da yer verildi.
Geçmiş ile günümüz arasına köprü kuran müzeyi Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün ilk ziyaret eden isimlerden biri oldu. Başkan Ergün'e ziyareti sırasında MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç ve beraberindeki birim yöneticileri de eşlik eti. Müzeyle ilgili bilgi veren MASKİ Abone İşleri Daire Başkanı Sevinç Deniz, eski eşyalara oldukça meraklı olduğunu belirtip, "Amatör bir küratör olarak geçmişi unutmamak ve genç kuşaklara göstermek için bu müzeyi kurduk. Bu çalışmada amacımız, tarihimize sahip çıkarak aslımızı yitirmemek. Önümüzdeki günlerde müzemize yeni parçalar da eklenecek" dedi. Deniz, müzedeki su sayaçları, muslukladr ve tulumbaların tarihçeleri hakkında da tek tek Başkan Ergün ve beraberindekileri bilgilendirdi.
Böyle bir çalışma nedeniyle Deniz'i kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Gelecekte yaşarken geçmişimizi de unutmamamız gerekiyor. Bu su sayaçlarına, musluklara bakınca eskiyi hatırladım. Müzeye verilen 'Magnesia'dan MASKİ'ye' ismi de çok güzel. Burada bugünle geçmiş arasında güzel bir bağ kurulmuş" dedi.
Müzede gördüğü parçaların çok hoşuna gittiğini de Başkan Ergün, "1930 yılında Soma ilçemizde kullanılan su sayacı, bu müzenin en eski parçası. Tarihin önemli bir parçasının burada sergileniyor olması gerçekten çok güzel. Sayaçlardaki tarihsel gelişimi görmek çok önemli bir konu. Burada aynı zamanda günümüzde kullanılan sayaçları da görüp karşılaştırma yapılabiliyor" diye konuştu.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!