GeriSeyahat Madrid'in baştan çıkaran 7 lezzet durağı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Madrid'in baştan çıkaran 7 lezzet durağı

Madrid'in baştan çıkaran 7 lezzet durağı

Tapas barları, şık restoranları ve kıpır kıpır kafeleriyle Madrid, her mevsimde ışıklar içinde yaşayan bir başkent. Kendilerine 'Madrilenos' diyen şehir sakinlerinin yemek kültürü ise harika... Erken saatlerde yaptıkları hafif bir kahvaltıyla güne başlıyorlar, akşamüstü de 'tapas' ile keyiflerine keyif katıyorlar. Bir haftamı Madrid'e ayırdım ve sizin için en güzel lezzet mekânlarını dolaştım. İşte Madrid lezzet rehberi...

Tapasın her hâli
LOS GATOS TAPAS BAR
İspanyol mutfağının vazgeçilmezi tapas, Türk mutfağında meze olarak hazırladığımız yemeklerin İspanyol versiyonu diyebiliriz. Çoğunlukla parmak boyutunu geçmeyecek boyutta ekmeklerin üzerine yerleştirilmiş çeşitli malzemelerden oluşuyorlar. Çeşitleri o kadar fazla ki, “bir de şunu deneyeyim” derken tıka basa doymuş oluyorsunuz. Her gün yeni ve taze ürünlerle servis yapan 'Los Gatos Tapas Bar’da eşsiz İspanyol tapas çeşitlerini bulabilirsiniz. Bizim favori tapaslarımız, Chorizo (dilim ekmek üstünde dilim et), Angulas a la Bilbaína (sarımsak sosunda küçük yılanbalığı), Croquetas de Gambas (karides kroket), Gambas al Ajillo (sarımsak ve zeytinyağlı karides), Patatas Bravas (baharatlı domastes soslu kızarmış patates), Pulpo a la Gallega (paprika ve zeytinyağlı ahtapot), Pulpo a la Vinagreta (marine edilmiş ahtapot), Tortilla a la Española (patates, soğan ve yumurtalı omlet).

Madridin baştan çıkaran 7 lezzet durağı

Tapas

Ayakta atıştırın
MELO’S BAR
İspanyolların 'Stand up bar' dedikleri sohbet ederken bira ya da şarap eşiliğinde ayakta atıştırma konseptli mekân. Turistten çok İspanyolları bulabileceğiniz çok şirin bir bar-restoran. Bir adet Zapatilla ile iki-üç kişi rahatça doyabilir. Yanında mutlaka, Pimientos (kızarttıkları nefis minik biberler) ve Croquetas (peynirli kroket) denemenizi tavsiye ederim. Bu barda bir klasik olan, geniş ağızlı porselen bardaklarda Riberio-Solbeira ev şarabını da mutlaka tatmalısınız.

Madridin baştan çıkaran 7 lezzet durağı

Zapatilla

Bol köpüğün sırrı

CASA PARRANDO ASTURIANA
İsminden de anlaşılacağı gibi, İspanya'nın Asturias Bölgesi'ne ait mutfağa sahip bu restoranda en leziz Paella (İspanyol pilavı) ve nefis Tortilla (İspanyol omleti) deneyebilirsiniz. Aynı sokakta yer alan ve bar olarak hizmet veren Casa Parrando Sidreria’ya geçip Asturias’ın milli içkisi de 'Sidra' ile tanışabilirsiniz. Sidra, bir çeşit köpüklü elma şarabı ve sunumu çok ilginç. Sunumun amacı, oldukça yukarıdan döküp içkinin iyice köpürmesini sağlamak. Öncelikle viski bardağına benzeyen ve çok ince camdan yapılmış bardağını sol elinizde mümkün olduğunca alt tarafta tutuyorsunuz. Sidra şişesini de sağ elinizle mümkün olduğunca yukarıda tutup şişeden yavaşça  sol elinizdeki bardağa dökmeye çalışıyorsunuz. Barda bunu deneyen insanları görünce eminim sizde sipariş edip denemek isteyeceksiniz. 

Madridin baştan çıkaran 7 lezzet durağı

Paella

Çikolatanın büyülü kokusu

CHOCOLATERIA SAN GINES
Sol Meydanı'ndan Opera Meydanı'na giderken bir ara sokakta karşınıza çıkacak bu dükkâna, kalabalığı ve enfes çikolata kokusunu takip ederek rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Meşhur tatlısı Con Churros bizim tulumba tatlılarına benziyor ancak daha uzun şeritler halinde kesiliyor. Yalnız ballı şerbet dökülmüyor. Kesinlikle çikolatalı soslu olanı denemenizi tavsiye ediyorum.  

Madridin baştan çıkaran 7 lezzet durağı

Chocolatería San Ginés

Kent merkezinde

MERCADO DE SAN MIGUEL
Madrid'in merkezi ve en büyük meydanı olan Plaza Mayor'ün çok yakınında yer alan Marcado De San Miguel'in  kesinlikle görülmesini öneririm. Kendinizi bitmeyen bir yiyecek festivalinin içinde gibi hissedeceğiniz çok lezzetli bir yer. İspanya'nın  bildik lezzetlerinden Tapas’lardan burada bolca bulabilirsiniz.

Madridin baştan çıkaran 7 lezzet durağı

Marcado De San Miguel

Kahvaltı niyetine

MALACATIN RESTORAN
Mazide kalmış bir çağın geleneksel Madrid yemekleriyle tanışmak isterseniz, doğru adres burası. Tavsiyem gün içersinde hafif şeyler yiyip buraya gelmeniz. Mönüsü o kadar doyurucu ki, sabah kahvaltı alışkanlığı olmayan İspanyollar, sabah kahvaltısı yapmadan iyice acıkmış olarak buraya 14.00-17.00 saatleri arasında öğle yemeğine geliyorlar. İspanyolların geleneksel 'Cocido Madrileño' dediği bu lezzet şenliği ilk olarak erişte çorbasıyla başlıyor. Daha sonra haşlanmış sebze (nohut, lahana ve kerevizi) ve son olarak haşlanmış et, tavuk ve birkaç türde sosis tabakları geliyor. Sipariş verdikten sonra üzerinize dökmemeniz için boyun önlüğünü istemeyi unutmayın.

Madridin baştan çıkaran 7 lezzet durağı

Malacatin

Günün her saati

LA LATINA
Bir çok kafe ve bar bulabileğiniz, gece-gündüz hareketli bölge La Latina’da tapas barları, şık restoranları, kafeleriyle kıpır kıpır bir yer. Madrid’in en önemli lezzet duraklarından birisi olan La Latina Bölgesi'nde bulunan Calle de Cava Baja sokağını bulup, birbirinden güzel tapas bar-restoranlardan en ünlüsü Casa Lucio. Bunun dışında hepsi birbirinden lezzetli tapasları deneyebileceğiniz  Café del Nuncio  veya Casa Lucas benim favorilerimden...

Madridin baştan çıkaran 7 lezzet durağı

La Latina

www.yolaski.com

False