Madencinin özelleştirme karşıtı eylemi ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Madencinin özelleştirme karşıtı eylemi ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2016 16:45

Madencinin özelleştirme karşıtı eylemi ertelendi

Haberin Devamı

ZONGULDAK, (DHA) - ZONGULDAK'ta, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü'nün özelliştirilmesi talebine karşı yarın Madenci Anıtı önünde yapacağı kitlesel basın açıklamasını, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı nedeniyle erteledi.
GMİS'ten yapılan yazılı açıklamada, Madenci Anıtı'nda yapılacak olan basın açıklaması ve yürüyüşün ertelendiği belirtilerek şöyle denildi:
"GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, TTK'nın özelleştirilmesi girişimlerinden vazgeçildiği resmen açıklanıncaya kadar eylem ve etkinliklerimizin devam etmesi kararını almıştır. Bu karar doğrultusunda ilk eylemimiz, 30 Haziran Perşembe günü Madenci Anıtı'nda düzenlemeyi planladığımız kitlesel basın açıklamasıydı. Ancak Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen terör saldırısında 40'tan fazla kişi hayatını kaybetmiş, 250'ye yakın kişi ise yaralanmıştır. Maden işçilerinin, sendikamızın, Zonguldak halkının ve milletimizin bu kanlı terör olayına karşı gösterdiği duyarlılık nedeniyle kitlesel basın açıklaması ileri bir tarihe ertelenmiştir. Bakanlık ve hükümet nezdinde girişimlerimizi sürdürecek ve ayrıca eylem ve etkinliklerimizi devam ettireceğiz."
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!