Maden-İş Genel Başkanı Akçul:

Güncelleme Tarihi:

Maden-İş Genel Başkanı Akçul:
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 13:31

- "Afşin-Elbistan Termik Santrali ve kömür sahasının özelleştirilmesi konusunda yaklaşımımızı koruyoruz. Bu özelleştirmeye ülkemiz, milletimiz, bölgemiz ve üyelerimizin çıkarları açısından şiddetle karşıyız"

Haberin Devamı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Genel Başkanı Nurettin Akçul, Afşin-Elbistan Termik Santrali ve kömür sahasının özelleştirilmesi konusunda yaklaşımlarını koruduklarını belirterek, "Bu özelleştirmeye ülkemiz, milletimiz, bölgemiz ve üyelerimizin çıkarları açısından şiddetle karşıyız" dedi.

Akçul, Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğünü ziyaretinde, işletme müdürlüğü bahçesinde toplanan işçilere özelleştirme süreci hakkında bilgi verdi.

Özelleştirmeye karşı olduklarını ve bunun için de meşru, demokratik ve kitlesel mücadelelerini sonuna kadar kullanacaklarını dile getiren Akçul, şunları kaydetti:

"Bugün, bu işletmenin hakkının devrine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının üzerinden tam 21 yıl geçti. Burası 7 hükümet önce 1993'te ihale edildi. Daha sonra mahkeme süreci başladı. Alıcı firma davayı kazandı. 21 yıl önceki fiziki şartlarla bugünkü durum tamamen farklıdır. Mahkemenin verdiği karar, Danıştay İdari Genel Kurulu'nun vermiş olduğu kararı tabi ki Enerji Bakanlığı ciddiye alacaktır. Bu kararın gereğini yapacaktır. Başka şansı yok ama içerisinde bulunulan fiziki durum 21 yıl önceki koşulla aynı değildir. Bu devir işlemi 4 yıldır, 'bugün yapılacak, yarın yapılacak, verildi, verilecek' diye devam ediyor. Sendika olarak bu durumu adım adım takip ediyoruz."

Haberin Devamı

Akçul, her şeyin açık ve şeffaf olmasını istediklerini, kamu yararının en önde tutulması gerektiğini, devletin yararının, milletin yararının söz konusu firmanın üstünde olması gerektiğini belirtti.

Afşin-Elbistan A Termik Santrali'nin özelleştirileceğine inanmadığını dile getiren Akçul, "Erg-Verbund şirketine devreden Bakanlar Kurulu kararının üzerinden tam 7 hükümet geçti. Hiçbir hükümet bunu devretmedi. 7 hükümetin yapmadığı bu devir işlemini, bugünkü hükümetin yapacağına inanmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Özelleştirme konusundaki yaklaşımlarının değişmediğini ifade eden Akçul, "Afşin-Elbistan Termik Santrali ve kömür sahasının özelleştirilmesi konusunda yaklaşımımızı koruyoruz. Bu özelleştirmeye ülkemiz, milletimiz, bölgemiz ve üyelerimizin çıkarları açısından şiddetle karşıyız. Bu devre karşı da demokratik tepkimizi ortaya koyacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sendikanın Afşin-Elbistan Şubesi Başkanı Adil Bölükbaşı ise ortadaki bilgi kirliliğini bir türlü çözemediklerini söyledi.

Özelleştirme sürecinin 20 yıldır sürdüğünü dile getiren Bölükbaşı, "İş yerimizi barış ve huzur içerisinde nasıl kurtarabiliriz, bunun hesabını yapıyoruz. Olmadı mı? Biz eylem nasıl yapılır onu da biliyoruz. Maden-İş olarak eylem yapmaktan çekinmiyoruz. Sendika her zaman işçinin yanındadır" dedi.

Sendika yetkilileri daha sonra AEL İşletme Müdürü Ahmet Yaldız'ı makamında ziyaret ederek, bilgi alış verişinde bulundular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!