Madalya patlaması

Güncelleme Tarihi:

Madalya patlaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2005 01:36

UNIVERSIADE 2005’te şimdiye kadar 19 madalya kazanan Türkiye, güreşte 3 altın, 5 gümüş, 2 de gümüş madalya aldı. Tekvandoda 3 altın, 2 gümüş, 1 bronz, atletizmde 1 altın ve 1 bronz, okçulukta da 1 bronz madalya elde ettik.

İZMİR’deki UNIVERSIADE 2005’te şimdiye kadar 19 madalya elde eden Türkiye, bundan önce katıldığı oyunların toplamında elde ettiği madalya sayısını 5’e katladı. Bundan önce toplam 9 UNIVERSIADE organizasyonunda mücadele eden Türkiye, 1 altın, 3 de gümüş olmak üzere 4 madalya alabilmişti.

Almanya’da 1989’da düzenlenen oyunlarda atlet Zeki Öztürk, 10 bin metre yarışında ikinciliği elde edip gümüş madalya kazandı ve oyunlarda Türkiye’ye madalya getiren ilk sporcu oldu. Pekin 2001’de de Süreyya Ayhan, bayanlar 1500 metrede birinciliği elde etti ve oyunlar tarihinde Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandırdı. Güney Kore’nin Daegu kentinde 2003’te yapılan oyunlarda ise tekvandocular 54 kiloda Kadir Dolaş ve 58 kiloda Kıvanç Dinçsalman Türkiye’ye gümüş madalyayla döndü.

4 madalya kazanmıştık

İzmir’de 23. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları’na evsahipliği yapan Türkiye, şimdiye dek kazandığı madalyalarla, bundan önce 4 olan madalya sayısını 5’e katladı. Türkiye, tamamlanan güreş müsabakalarında 3 altın, 5 gümüş, 2 de gümüş madalya aldı. Türkiye, tekvandoda 3 altın, 2 gümüş, 1 bronz, atletizmde 1 altın ve 1 bronz, okçulukta da 1 bronz madalya elde etti. Bu arada finale yükselen Erkek Voleybol Milli Takımı gümüş madalyayı garantilerken, atletizm ve tekvandoda da madalya beklentisi sürüyor.

Potada 8.olduk

UNIVERSIADE 2005’te Bayan Basketbol Milli Takımımız, Polonya’ya 78-57 yenilince, sekizinci oldu. İzmir Celal Atik Salonu’nda oynanan maçın ilk periyodunu 18-10, devreyi 37-24, 3. periyodu da 58-39 geride tamamlayan millilerimiz, salondan 78-57 yenik ayrıldı. Öte yandan eskrimde dün yapılan bayanlar flore ve erkekler kılıç takım elemelerinde Türkiye, ilk turu geçemedi. Böylece sporcularımız, eskrim dalındaki müsabakaları madalya alamadan tamamladı.

21 bin adet kondom

SPORCULARIN ve delegasyonun konakladığı Oyunlar Köyü’nde bulundurulması gereken 21 bin 600 adet kondom, İzmirli bir firmadan bedelsiz olarak sağlandı. Işık Tıbbi Malzemeler firması sahibi Ateş Sarıgöllü, yaptığı açıklamada, UNIVERSIADE 2005 organizasyonunda görevlilerin yanı sıra çok sayıda gönüllünün büyük özveriyle çalıştıklarını söyledi. Firma olarak kendilerinin de organizasyona destek olmayı istediklerini ve Oyunlar Köyü’nün kondom ihtiyacını karşılamayı üstlendiklerini belirten Sarıgöllü, ‘Organizasyonun kusursuz geçmesi için herkes büyük özveriyle çalışıyor. İzmirli firma olarak biz de taşın altına elimizi koymak istedik ve Oyunlar Köyü’ndeki kondom ihtiyacını karşıladık’ dedi.

Hristiyanlık propagandası

UNIVERSIADE
2005’te hristiyan misyonerler işbaşında. Sporcu ve yöneticilerin kaldığı Oyunlar Köyü’nde Güney Kore kafilesinin tercümanlığını yapan ve çok iyi Türkçe konuşan Soon Bok Song ve Young Ok Jung adlı misyonerler, özellikle Müslüman ülkelerin sporcularına incil, DVD ve kalem gibi çeşitli hediyeler vererek, propaganda yapıyorlar.

Otobüsler ücretsiz

İZMİR
Büyükşehir Belediyesi, kapanış törenini izlemek isteyen vatandaşları otobüslerle ücretsiz taşıyacak. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 9 metropol ilçenin merkezi noktalarından saat 16.30’dan itibaren 20 dakika arayla kalkacak seyirci ringleri, Atatürk Stadı’na servis yapacak.

4x100 bayrakta 15’inci olduk

23.
Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları’nda, atletizmde erkekler 4x100 metre bayrak seçmelerinde Türk Milli Takımı başarılı olamadı. Oyunlarda Atatürk Stadı’nda süren atletizm müsabakalarının 5. günü gündüz bölümünde yapılan erkekler 4x100 metre bayrak yarışı seçmelerine, 22 takım katıldı. Oytun Gönen, Mustafa Delioğlu, Hakan Karacaoğlu ve İsmail Aslandan kurulu Türkiye, 41.39 saniyelik derecesiyle serisinde 6., genel klasmanda da 15. sırada yer alarak finale kalamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!