"Madalya mücadelesi vereceğiz"

Güncelleme Tarihi:

Madalya mücadelesi vereceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2011 13:26

Basketbol (A) Milli Takımı Yardımcı Antrenörü Nihat İziç, kızlarda ve erkeklerde yıldız, genç ve ümit kategorilerinde düzenlenecek Avrupa şampiyonalarında mücadele edecek milli takımların gruplardan çıkarak madalya mücadelesi vermesi gerektiğini ifade etti.

Nihat İziç, Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş ve altyapı antrenörleri, Basketbol Federasyonu'nun internet sitesine, milli takımların erkeklerde ve kızlarda yıldız, genç ve ümit milli takımların katılacağı 6 Avrupa şampiyonasında mücadele edeceği grupları değerlendirdi.

Milli takımları uzun soluklu bir mücadelenin beklediğini kaydeden İziç, “Yıldız, genç ve ümit kategorilerinin tümünde gruplarımızda en az iki güçlü rakip var. Bunun için ilk gruplardan ne kadar çok galibiyet taşırsak sonrasında da o kadar rahat ederiz” dedi.

Kuralar sonucunda milli takımların yerleştiği gruplardan hiç birini kolay veya zor olarak nitelemediğini belirten İziç, “Derece elde etmek ve madalya almak için çok iyi basketbol oynamamız lazım. Bu bir maraton. Bir iki tane maç kazanınca her şey bitmiyor. Bütün turnuva boyunca iyi oynamak lazım. Grupları normal görüyorum; ne çok güçlü ne de çok zayıf ama gruptan çıkmakla da iş bitmiyor. Hazırlık dönemini iyi geçirmeye çalışacağız. Mutlaka madalya mücadelesi vermemiz lazım” şeklinde görüş bildirdi.

İDARİ MENAJER AKKAŞ

Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş ise 2010 Dünya Şampiyonası'nda elde edilen başarının altyapılara da yansıyacağını kaydederek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Son 10-12 yılda Türk milli takımlarının aldığı sonuçlar ve yetiştirdiğimiz oyuncular belli. Diğer takımlardan çekinmemizi gerektirecek bir durum yok. Son dünya şampiyonasında 2. olmuş bir ülkeyiz ve bu başarı altyapılara olumlu yansıyacaktır. Altyapı milli takım antrenörlerimiz de çok başarılı antrenörler ve geçmişte yakaladıkları başarılarla ve yetiştirdikleri oyuncularla ilgili olarak çok ciddi anlamda sahaya performans koymuş kişiler. Tecrübeli teknik ve idari kadrolarımız var. Bundan dolayı her yıl olduğu gibi yine milli takım heyetimiz, doğru oyuncularla sahada başarıyı yakalayacak kadroyu oluşturacaktır.”

ANTRENÖRLER

20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası (C) Grubu'nda Avusturya, İspanya ve Yunanistan ile mücadele edecek Ümit Milli Erkek Takım Antrenörü Mustafa Derin, ev sahibi İspanya ile aynı grupta olmalarını avantaj olarak değerlendirdiklerini belirterek, “Ev sahibi ekiple üst turda karşılaşmaktansa aynı grupta yer almak daha iyi. İspanya ile birlikte gruptan çıkacağımızı düşünüyorum. Çapraz grubumuzda da en kuvvetli takım olan Litvanya var. Denk bir kura olmuş. Eğer sakatlarımız düzelir ve istediklerimiz olursa Avrupa Şampiyonası'nda şansımız yüksek” dedi.

Sırbistan'da yapılacak 20 Yaş Altı Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nda Rusya, Litvanya ve Romanya ile birlikte (B) Grubu'nda yer alan Ümit Milli Takım Antrenörü Aziz Akkaya, zorlu bir grupta olduklarını belirterek, “Rusya ve Litvanya'nın ne kadar güçlü ülkeler olduğunu biliyoruz. Romanya ise kadın basketboluna yatırım yapmaya başladı. Biz de Avrupa'da basketbolumuz ile öne çıkan bir ülkeyiz. Çok zorlu bir grup olduğunu söylemeliyim. Bu grubu iyi bir sıralama ile tamamlayıp, taşıyacağımız puanlarla bur üst gruba avantajlı çıkmak ilk hedefimiz olacak” şeklinde görüş bildirdi.

Polonya'da düzenlenecek 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda Finlandiya, Almanya ve Sırbistan ile (B) Grubu'nda mücadele edecek Genç Erkek Milli Takım Antrenörü Erhan Toker, “Kuvvetli bir gruptayız. Yaza kadar ve yazın yapacağımız çalışmalarla iyi hazırlanmamız ve tabii ki en formda oyuncularımızla ve sakatsız bir şekilde orada olmamız lazım” dedi.

Romanya'da düzenlenecek 18 Yaş Altı Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nda (A) Grubu'nda, Romanya, İsveç ve Rusya ile mücadele edecek Genç Milli Bayan Takımı Antrenörü Fırat Okul, geçen yıllara göre daha iyi bir grupta olduklarını kaydederek, “Romanya basketbolu her ne kadar geriye gitse de 18 yaş altı grubunda farklılık gösterebilir. İsveç eğer sakatlık problemlerini çözdüyse onlara karşı bir sıkıntı yaşayabiliriz. Rusya'ya karşı geçen sene 14 sayı farkla bir galibiyet almıştık. Ancak bizim bu jenerasyonlardaki en büyük handikabımız, çocuklarımızın fiziksel olarak büyük gelişimler gösterememesi sonucu, rakiplerimize karşı zayıf kalmamız. Bu durumun farkındayız ve ona göre çalışıp gruptan çıkmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenecek 16 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası (D) Grubu'nda İtalya, Hırvatistan ve Bulgaristan ile karşı karşıya gelecek Yıldız Milli Takım Antrenörü Taner Günay, şanslı bir kura çektiklerine inandığını kaydederek, şu görüşleri ifade etti:
“İtalya tanıdığımız bir rakip. Bulgaristan diğer rakiplerimize oranla güç olarak bizden daha alt seviyede bir takım. Hırvatistan ise ekol olmuş bir ülkenin takımı. Bu zamana kadar oynanan hazırlık turnuvalarında İtalya ve Hırvatistan'ın oyuncularını takip etme şahsımız oldu. Bu nedenle Bulgaristan haricindeki iki takım hakkında da yeterli bilgimiz var. Altyapı milli takımları düzeyinde federasyonumuzun yaptığı çalışmaların karşılığını verecek bir Avrupa Şampiyonası geçirmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız.”

İtalya'da düzenlenecek 16 Yaş Altı Bayanlar Avrupa Şampiyonası (D) Grubu'nda Sırbistan, Hollanda ve Fransa ile mücadele edecek Yıldız Milli Takımı Antrenörü Erkan Metin, gruplarında geçen yıl ilk dörde giren iki takım yer aldığını kaydederek, “Amacımız ilk 2 takım arasına girip avantaj sağlamak ve daha sonra karşı gruptan da alabildiğimiz kadar galibiyeti alıp önce ilk sekize, sonra da ilk beşe girip Dünya Şampiyonası'na katılmak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!