Maccabi'yi yenmekten başka düşüncemiz yok

Güncelleme Tarihi:

Maccabiyi yenmekten başka düşüncemiz yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2011 13:55

Basketbolda THY Avrupa Ligi'nde yer alan Anadolu Efes, C Grubu 4. hafta mücadelesinde yarın İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımını konuk edecek.

Anadolu Efes ile Maccabi Tel Aviv arasındaki karşılaşma, yarın Sinan Erdem Spor Salonu'nda saat 20.00'de yapılacak.

THY Avrupa Ligi'nin 3. haftasında Anadolu Efes, deplasmanda İtalya'nın EA7 Emporio Armani takımını 62-54 yenerken, lacivert-beyazlı takımın yarınki rakibi Maccabi Tel Aviv ise İspanya'nın Real Madrid ekibini kendi sahasında 88-82 mağlup etmişti.

Anadolu Efes, 3 maç sonunda elde ettiği 2 galibiyet ve 1 beraberlikle 2. sırada bulunurken, İsrail temsilcisi ise aynı galibiyet ve yenilgi sayısı sonunda averajla 3. sırada kendine yer buldu.

Bu arada, lacivert-beyazlı takımda sakatlığı süren Kerem Gönlüm'ün yanı sıra hafta sonu Banvit ile oynanan maçta sakatlanan Tarence Kinsey karşılaşmada forma giymeyecek.

Maccabi Tel Aviv'in antrenörlüğünü 2007-08 sezonunda Efes Pilsen'i çalıştıran David Blatt yaparken, İsrail ekibinin kadrosunda Theodoros Papaloukas, Jordan Farmar, Guy Pnini, Keith Langford, Sofoklis Schortsanitis gibi yıldız oyuncuların yanı sıra Türkiye'de de forma giymiş Devin Smith yer alıyor.

Özerhun: “Rakibi İstanbul'da yenmeliyiz”

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, THY Avrupa Ligi'nde çok önemli iki deplasman galibiyeti aldıklarını ancak bu deplasman galibiyetlerinin iç sahada hiç maç kaybetmemeleri halinde anlam kazanacağını söyledi.
Özerhun, Top 16 için savaştıkları ekiplerden olan Maccabi Tel Aviv'i İstanbul'da yenmekten başka düşünceleri olmadığını belirterek, “Evimizde beklenmedik Belgacom Spirou mağlubiyetinden sonra kaybetmeye tahammülümüz yok. Top 16'ya en yüksek sıradan girmek için evimizde maç kaybetmemeliyiz, bunu hep vurguluyorum. Sinan Erdem Spor Salonu'nda ilk defa boy göstereceğiz, muhteşem seyircimizin de 10 Kasım gibi anlamlı bir günde yanımızda olacağına inanıyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!