Lüleburgaz'da bebek dostu hekimlere belgeleri verildi

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgazda bebek dostu hekimlere belgeleri verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 12:43

Lüleburgaz'da bebek dostu hekimlere belgeleri verildi

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ),DHA)-KIRKLARELİ'nde Bebek Dostu aile hekimleri birimlerine belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, "“Bütün bebekler ve çocuklar, sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Emzirme ise, bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal yöntemdir. Hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak, Bakanlığımızca 1991 yılından beri “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" yürütülmektedir. Program kapsamında; güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile gebeliklerinden itibaren anne adaylarını ve anneleri anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan sağlık kuruluşlarımız 'Bebek Dostu' unvanı almaktadırlar” dedi.

Kırklareli’nde hizmet veren ve gerekli şartları sağlayan aile hekimliği birimlerine belgeleri, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çiğdem Cerit tarafından verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!