Louis Tomlinson, Jamie Vardy için kamera karşısına geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Louis Tomlinson, Jamie Vardy için kamera karşısına geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 16:08

Bu sezon attığı gollerle İngiltere Premier Ligi'ne damgasını vuran Leicester City forveti Jamie Vardy'nin hayatı film oluyor. GOAL filmi ile dünya çapında tanınan İngiliz senarist ve film yapımcısı Adrian Butchart'ın çekeceği filmin başrol oyuncusu ise, dünyaca ünlü müzik grubu One Direction'un üyesi Louis Tomlinson...

Haberin Devamı

*Geçimini sağlamak için bir fabrikada günde 12 saat çalıştı.
*Futbol oynamak için yeterli malzemesi bile yoktu.
*Yeşil sahalardan kazandığı ilk maaşı haftalık 30 pound’du.
*Premier Ligi sallamakla kalmadı, milli takıma kadar yükseldi.
*Şimdilerde hayat hikayesi Hollywood’a ilham oldu.

NO TOTTİ NO PARTY! (Totti yoksa parti yok)
NO PİRLO NO PARTY! (Pirlo yoksa parti yok)
JAMİE VARDY’S HAVE A PARTY! (Jamie Vardy'nin partisi var)

Totti’si vardı Roma’nın. Onlar için Totti yoksa parti de yoktu. Juveliler için de aynı şey geçerliydi. Pirlo yoksa parti de yoktu. Şimdilerde ise bir adam kendi partisini veriyor. Leicester City’nin inanılmaz bir hayat öyküsüne sahip olan golcüsü Jamie Vardy… Amatör kümede haftada 30 pound kazanarak kariyerine başlayan Vardy, şimdilerde Hollywood yıldızı olmaya hazırlanıyor.

Louis Tomlinson, Jamie Vardy için kamera karşısına geçiyor
SHEFFIELD, 16 YAŞINDA İKEN ONU 'YETERSİZ' BULMUŞTU

Haberin Devamı

Küçük yaşta Sheffield Wednesday altyapısında futbola başlayan Vardy, 16 yaşına geldiğinde takımı tarafından “yetersiz” bulunarak serbest bırakıldı. Artık onun için profesyonel futbolcu olmak büyük bir hayaldi. Ve o hayalinden vazgeçmişti. Ancak hayatta kalmalı ve para kazanmalıydı. Bir fabrikada işe başladı. Tıbbi malzemeler üreten bir yerde günde 12 saat çalışıyordu. Ancak futboldan da kopamıyordu. Haftalık 30 pound karşılığında İngiltere sekizinci lig takımlarından Stocksbridge Park Steels’de forma giymeye başladı. Burada geçirdiği üç sezonun ardından 2010 yılında Halifax Town onu 16 bin pound karşılığında transfer etti. Ve Vardy yeniden futbola tutundu.

Louis Tomlinson, Jamie Vardy için kamera karşısına geçiyor
PARASIZLIK YÜZÜNDEN DOĞRU DÜRÜST BESLENEMEDİ
Kazandığı para o kadar düşüktü ki, yaşama gayesinden dolayı doğru düzgün giyebileceği futbol malzemeleri bile yoktu. Düzgün beslenmek şöyle dursun, tüm öğünleri hazır yemeklerden oluşuyordu. Ama yılmadı Vardy. Futbol aşkı o kadar büyüktü ki golleriyle Halifax’ı şampiyonluğa taşıdı. Vardy artık bir markaydı. Şampiyonluk isteyen takımlar onu transfer etmek istiyordu. Bir sezon sonra Fleetwood Town, 150 bin pound ödeyerek İngiliz golcüyü transfer etti. Vardy, golleriyle bu kez Fleetwood Town’a lig şampiyonluğunu tattırdı. Maaşı da artık 850 pound’du.
Louis Tomlinson, Jamie Vardy için kamera karşısına geçiyor
BİR AMATÖRE 1 MİLYON POUND!
Gittiği her takımda gol sayısını artırmakla kalmayan Vardy, hepsine şampiyonluk yaşatmayı da başardı. İngiliz futbolunun akla hayale gelmeyecek köşelerinden top koşturan Vardy’i ilk fark eden kişi ise Leicester City teknik direktörü Nigel Pearson (üstte) oldu. Onu almak için 1 milyon pound ödedi ve bu rakam Ada tarihinde bir amatör futbolcu için ödenen en yüksek rakam oldu. Vardy, şampiyonluk unvanını Leicester City’de de korumakla kalmadı, Premier Lig’e giden yolu kendi tırnaklarıyla kazıdı. Premier Lig’deki ilk sezonuna 5 gol atan Vardy’nin kaybolup gideceği düşünenler bu sezon bambaşka bir oyuncuyla karşılaştı. Kabuslarla dolu hayatını peri masalına çeviren Vardy, 24 maçta 18 gol atarak takımını liderlik koltuğuna taşıdı. Bu performans ona İngiliz Milli Takımı’nın ve Euro 2016’nın yolunu açtı.
Louis Tomlinson, Jamie Vardy için kamera karşısına geçiyor
(Soldan sağa) Filmin senaristi ve yapımcısı Adrian Butchart, Jamie Vardy, nişanlısı Rebecca Nicholson ve menajeri John Morris.

Haberin Devamı

HOLLYWOOD’A İLHAM OLDU
Sabah erken saatlerde kalkıp servisle işe giden, öğle yemeklerinde fast-food yiyen, fabrikada tam gün mesai yaparak dünyanın en önemli golcülerinden birine dönüşen Jamie Vardy’nin hayat hikayesi, Hollywood’un gözünden de kaçmadı. GOAL film serileriyle dünya çapında tanınan İngiliz senarist ve film yapımcısı Adrian Butchart, Vardy’nin hayatını beyaz perdeye taşımak için harekete geçti. Liverpool ile oynanan maçta tribündeki yerini alan ve Vardy’nin 2 muhteşem golüne tanık olan Butchart, şimdiden senaryoyu hazırlamaya başladı. Dahası mı? Filmin başrolünde dünyaca ünlü grup One Direction’ın yıldızı Louis Tomlinson oynayacak.

Louis Tomlinson, Jamie Vardy için kamera karşısına geçiyor
One Direction'un üyelerinden Louis Tomlinson, 2013 yılında İngiltere Championship takımlarından Doncaster Rover ile sözleşme imzalayıp kısa bir süre futbol oynamıştı.

Haberin Devamı

JAMIE VARDY'NİN FUTBOLDAN KAZANCI
İlk maaşı: 30 pound
Sonraki maaşı: 850 pound
Şimdiki maaşı: 40 bin pound

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!