Lojistik avantajı kullanalım

Hükümet, Ankara’yı Eskişehir ve Konya’ya yüksek hızlı ağlarla bağlayan TCDD’yi yeniden yapılandırmak için harekete geçti.

Haberin Devamı

Ekonomi yönetiminin bir süredir üzerinde çalıştığı plana göre son yıllarda “hızlı” şekilde gelişen demiryollarının kamu üzerindeki mali yükünü azaltmak için yeni stratejiler belirlenecek.
Bu çalışmalarla birlikte geçmişte hep “kara tren” imajıyla anılan TCDD’nin de hizmet kalitesi arttırılacak. Yürütülen tüm stratejik enstürümanlar da hiç kuşku yok ki ilk başta Ankara’ya yarayacak.

Yerelle paralel gitmeli

Şunu da hatırlatmalıyım ki hükümet, yük taşımacılığında tıpkı son yıllarda take off yapan uçakla seyahat gibi demiryollarının da geliştirilmesi için yeni hedefleri hayata geçirecek. Biliyorsunuz Ankara’nın önümüzdeki dönemde ticaretini katlaması için yoğun bir trafik var.
Ankara, buradan hareketle ihracatını arttırmanın yanında büyük bir şans olan lojistik avantajını da iyi kullanırsa bu projelerin merkezinde yer aldığı için gelecekte Türkiye’nin en çok ihracat yapan kenti ünvanını da kazanabilir.

Haberin Devamı

Kapasite arttırımı şart

Yerel yönetiminin açıklamaları ışığında bu konudaki azmini de dikkate alırsak, Yüksek Hızlı Tren Garı’nın bir an önce bitirilmesi ve Esenboğa Havalimanı’nın kapasitesinin arttırılması büyük önem taşıyor.
Aynı zamanda hükümetin orta vadeli hedefleriyle paralel yerel politikaların da süratle geliştirilmesi gerekiyor.

İlbank depremi

İller Bankası’nda bir süredir devam eden söylentiler gerçekleşti. İller Bankası Genel Müdürü Ahmet Candan, görevinden alınarak yerine vekaleten Serdar Çalkan atandı. Kulislerde Candan’ın ilk önce istifa ettiği dedikoduları yankılanırken, Genel Müdür’ün daha sonra görevden alındığı öğrenildi. Koltuğunda henüz bir yılını bile doldurmayan Candan, bundan sonra İller Bankası’ndaki görevine üye sıfatıyla devam edecek. Bakanlık kulislerinden Candan’ın uyuşmazlık nedeniyle görevinden alındığı, Çalkan’ın da velaketen görevini yürüteceği konuşuluyor.

Yazarın Tüm Yazıları