Liverpool'un direnişi: 3-3

Güncelleme Tarihi:

Liverpoolun direnişi: 3-3
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2005 00:05

Haberin Devamı

Devler  Ligi'nde bu akşam oynanan Milan-Liverpool maçının normal süresi 3-3 sona erdi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta Milan, ilk yarıda rakibine oranla daha üstün bir futbol ortaya koydu. Karşılaşmaya hızlı başlayan İtalyan ekibi, 1. dakikada kaptan Maldini ile bulduğu erken golle maça adeta 1-0 önde başladı. Crespo'nun iki golüyle farkı 3'e çıkardı. İlk yarı Milan'ın 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda Liverpool tarih yazdı. 54. dakikada kaptan Gerard liverpool'u ateşledi. Gerard'ın golünden sonra caşan Liverpool'da, 56. dakikada Scmicer durumu 3-2 yaptı. 61'de Xabi Alonso skoru eşitleyerek maçı yeniden başlattı: 3-3. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca tarihi maçta uzatma dakikalarına geçildi.

İLK YARI

Karşılaşmaya henüz ilk dakika dolmadan kaptanı Maldini'nin attığı golle adeta 1-0 önde başlayan AC Milan, golün rahatlığıyla ilk 45 dakikada daha kontrollü bir oyun ortaya koydu. İlk yarıda topa daha çok sahip olan İtalyan ekibi, devrenin sonlarına doğru Crespo ile bulduğu gollerle bir anda 3-0 öne geçti ve şampiyonluk için büyük avantaj yakaladı.

Liverpool ise, kalesinde gördüğü şok golle başladığı maçın ilk yarısında gol pozisyonu üretmekte zorlandı. Forvet hattında çoğalamayan İngiliz temsilcisi, devrenin sonlarına doğru kalesinde gördüğü 2. ve 3. golle de şampiyonluk umutlarını oldukça zora soktu.

ERKEN GELEN GOL

1. dakikada Pirlo'nun sağdan kullandığı serbest atışta, penaltı noktası önünde Maldini, şık bir voleyle topu kaleci Dudek'in sağından ağlara göndererek, AC Milan'ı 1-0 öne geçirdi.

Haberin Devamı

14. dakikada Seedorf'un sağdan kullandığı korner atışında ceza yayında Crespo, topu kafayla kaleye gönderdi. Çizgi üzerinde Luis Garcia topu kafayla uzaklaştırdı. Dönen toptan Stam yararlanamadı.

29. dakikada Kaka'nın ara pasında soldan ceza alanına giren Shevchenko'nun plase vuruşunda meşin yuvarlak uzak kale direği dibinden ağlara giderken, bu gol ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

LİVERPOOL ŞAŞKIN

Erken gelen golün ardından rakibine daha çok yüklenen Milan, Liverpool savunmasını bunalttı. Milan'da Kaka ve Shevchenko uzun toplarla Liverpool savunmasının ardına sarkarak tehlike yaratmaya başladı. 35. dakikada seyrek gelen Liverpool ataklarında sağdan Gerrard'ın ortaladığı topu önce Riise, ardından Baros kafayla içeri çevirdi. Luis Garcia'nın vuruşunda top yandan auta çıktı.

PENALTI İTİRAZI

38. dakikada Luis Garcia ile gelişen Liverpool atağında ceza alanı içinde yerde kalan Maldini topu uzaklaştırdı. Liverpoollu oyuncular bu pozisyonda topun Maldini'nin eline çarptığı gerekçesiyle penaltı itirazında bulundu.

39. dakikada gelişen ani AC Milan ataında İtalyan takımı farkı 2'ye çıkaran golü attı. Bu dakikada AC Milan Kaka ile hızlı atağa kalktı. Bu oyuncu ceza sahası önünde pasını sağda uygun durumdaki Shevchenko'ya gönderdi. Ukraynalı oyuncu bekletmeden Crespo'yu gördü. Arjantinli oyuncu da yerden bir vuruşla 2. kez Liverpool ağlarını havalandırdı: 2-0

Haberin Devamı

43. dakikada kendi sahasından gönderdiği uzun pasla Kaka, Liverpool savunmasının arkasında Crespo'yu topla buluşturdu. Bu oyuncu kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda takımını 3-0 öne geçiren golü attı ve ilk yarı 3-0 AC Milan'ın üstünlüğüyle kapandı.

TÜRKİYE'NİN ORGANİZASYON SINAVI

Türkiye ve Türk futbolu bugün tarihi bir sınav veriyor. İstanbul'un ev sahipliği yaptığı UEFA'nın 1 numaralı kupasının sahibini belirleyecek finalin hakemi İspanya Futbol Federasyonu'ndan Manuel Enrique Mejuto Gonzales.

MİLYARLAR İZLİYOR

Milan,
daha önce oynadığı 9 finalden 6'sını kazanırken, Liverpool 5 finalden 4 kupa çıkardı. Milan kupayı en son 2 yıl önce müzesine götürürken, Liverpool son kez 1984'de kazandığı kupada, en son finalini 1985'de oynadı. İki takım sahada şampiyonluk için mücadele ederken, ev sahipliği yapan İstanbul ise dünyada milyarlarca insanın önünde büyük bir sınavdan geçecek. Bu organizasyon Türkiye'nin tanıtımı ve olimpiyat adaylığı gibi bir çok konuda önümüzü açacak.

KASALARINI DOLDURACAKLAR

Dünyanın en çok gelir elde eden 10 kulübü arasındaki Milan ile Liverpool bugün kazanabilecekleri Şampiyonlar Ligi Kupası yanında kasalarını da dolduracak. Milan 276.7 milyon dolarla geçen yıl en çok gelir elde eden üçüncü, Liverpool ise 173.5 milyon dolarla onuncu kulüp olarak dikkat çekiyor. Bugünkü finalde kupayı kazanan takım kasasına 10 milyon Euro, kaybeden ise 6 milyon Euro daha koyacak. Milan'da emektar Paulo Maldini 10.3 milyon dolarla yıllık geliri en yüksek futbolcu olarak dikkat çekerken, takımın en pahalı transferi ise 28 milyon dolarla Portekiz'li Rui Costa.

Haberin Devamı

İNGİLİZLER AKIN ETTİ

Maça İngiliz taraftarlar daha büyük ilgi gösterdi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nın büyük bir bölümünü İngiliz taraftarlar doldurdu. İngilizler büyük bir coşkuyla takımlarını desteklerken, tezahüratlarıyla stadı adeta inletti. Atatürk Olimpiyat Stadı maçın başlamasına 20 dakika kala doldu.

İKİ BAŞBAKAN BİRLİKTE İZLEDİ

Karşılaşmayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi birlikte izledi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in de yer aldığı protokol tribününde, İngiltere ve İtalya'dan bir çok siyasi de yer aldı.

FUTBOL DÜNYASININ ÜNLÜLERİ MAÇTA

Avrupa Şampiyonlar Ligi finalini dünyanın önde gelen spor adamları izledi. Aralarında Maradona, Karl Heinz Rummenige, Platini, Beckanbauer, John Benjamin Toshack, Christoph Daum, Yıldırım Demirören, Fatih Terim'in de bulunduğu spor dünyasının ünlü isimleri maçtaydı.

Haberin Devamı

Fatih Terim maçı televizyonda yorumlarken, Hakan Şükür de maç öncesi yorum yaptı.

MUHTEŞEM GÖSTERİ

Maç öncesinde saha içinde muhteşem bir gösteri yapıldı. Çok sayıda dansçı ve öğrencilerin katıldığı gösteri adeta nefesleri kesti. İki kale önüne davullar ve yaylardan yarım kalp çizildi. Daha sonra davul grubu gösterisini yaptı. Şampiyonlar ligi yıldızlarının temsil edildiği gösterinin ardından açılan iki takım bayrakları tribünleri coşturdu.

Nefesleri kesen gösteri sırasında AC Milanlı taraftarlar da ellerindeki bayraklarla şov yaptılar.

Taraftarlar fotoğraf makinalarıyla yapılan şovu görüntülemek isterken, bütün tribünlerden flaşlar patladı.

Milan: Dida, Cafu, Stam, Nesta, Maldini, Gattuso, Pirlo, Kaka, Seedorf, Shevchenko, Crespo

Haberin Devamı

Liverpool: Dudek, Finnan, Carragher, Hyypia, Traore, Luis Garcia, Xabi Alonso, Gerrard, Riise, Kewell, Baros

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!