Liseyi dışarıdan bitiren eski sendika başkanı, 2'nci üniversiteyi okuyacak

Güncelleme Tarihi:

Liseyi dışarıdan bitiren eski sendika başkanı, 2nci üniversiteyi okuyacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 14:19

Liseyi dışarıdan bitiren eski sendika başkanı, 2'nci üniversiteyi okuyacak

Haberin Devamı

Durmuş SEVİNDİK/ ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK'ta, eski GMİS Genel Başkanı olan maden işçisi 43 yaşındaki Eyüp Alabaş, 2002'de liseyi dışarıdan bitirip geçen yıl 2 yıllık Maden Teknolojileri Bölümü'nden mezun olduktan sonra, şimdi de 4 yıllık İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi, Endüstri ve İlişkileri Bölümü'nü kazandı.
Evli ve 4 çocuk babası Eyüp Alabaş, 1988'de Devrek Lisesi'nde 3'üncü sınıfta kalınca okulu bıraktı. Alabaş, 1995'de Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocağında göçük altında kalarak yaşamını yitiren babası Durmuş Alabaş'ın yerine, şehit madencilerin yakınlarına tanınan haktan yararlanarak aynı yerde 1997'de iş başı yaptı.
GMİS GENEL BAŞKANLIĞI YAPTI
2001’de Açık Öğretim Lisesi'ne kayıt yaptırarak liseyi bitiren Alabaş, 2009'da üniversite sınavına girerek Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Zonguldak Meslek Yüksekokulu Maden Teknoloji Bölümü'nü kazandı. Alabaş, TTK işçilerinin örgütlü olduğu Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanlığı yaptığı 2011-2015 yılları arasında üniversite eğitimini dondurdu. GMİS Genel Başkanlığı görevinin sona ermesinin ardından eğitimini sürdüren Alabaş, 2015-2016 eğitim döneminde 2 yıllık bölümden mezun oldu.
Şu anda TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocağında 'kuyu vinçcisi' olarak çalışan Alabaş, Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi’nden mezun olan kızı 19 yaşındaki Sümeyye ile birlikte yeniden üniversite sınavına girdi. Alabaş, 254 puanla 3’üncü tercihi olan BEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi, Endüstri ve İlişkileri Bölümü'ne yerleşirken kızı ise 434 puanla 7’nci tercihi olan Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı.
Eyüp Alabaş, "Daha çok kızımın isteğiyle, hem onu da motive etmek amacıyla yeniden üniversite sınavına girdim ve istediğim 4 yıllık bölümü kazandım. Hem kızım adına hem de kendi adıma mutluyum. Bir madenci olarak çocuklarıma bu konuda örnek olmak da çok önemli benim için. Eğitimin bir ömür boyu devam ettiğini göstermek de güzel" dedi. Sümeyye Alabaş da babasıyla gurur duyduğunu, çok mutlu olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!