Liseli itfaiyeciler

Güncelleme Tarihi:

Liseli itfaiyeciler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 14:53

İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “İtfaiyecilik” alanını seçen öğrenciler, meseleğe ilk adımı Ankara İtfaiyesi’nde atıyor. Stajyer itfaiyeciler, özel eğitim alanındaki uygulamalı eğitimlerin yanı sıra ihbarlara da gidiyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, itfaiyecilik mesleğini seçen liseli gençlere örgün eğitim veriyor. İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden 10. sınıfta “İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği” alanını seçen öğrenciler, Akköprü’deki İtfaiye Daire Başkanlığı’nda teorik ve uygulamalı derslere katılıyor. Öğrencilerin tatbiki eğitimi, 2010- 011 eğitim ve öğretim yılında, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı arasında imzalanan protokolle başladı. Eğitim merkezinde öğrencilere, MEB müfredatına uygun olarak hazırlanan ders programı uygulanıyor. Liseli itfaiyeciler ekiplerle birlikte yangın ve trafik kazalarında da yardımcı eleman olarak görev alıyor. Müfredat gereği; 10. sınıfta öğrenim gören öğrenciler haftada 10 ders, 11. sınıfta öğrenim gören öğrenciler 25 ders görüyor. 12. sınıftaki öğrenciler de “stajyer öğrenci” statüsünde bulunuyor. Bu yıl İtfaiye Daire Başkanlığı’nda, 10. sınıfta 32, 11. sınıfta 24, 12. sınıfta da 15 öğrenci eğitim alıyor.

Haberin Devamı

Liseli itfaiyeciler

LABİRENTTE SÜRÜNME YANGINDA SÖNDÜRME

İtfaiye Daire Başkanlığı’ndaki ‘Eğitim Galerisi’nde öğrencilere bir yandan kondisyon kazandırılırken, labirent eğitimiyle de meslekte karşılaşılması muhtemel zor koşulları tanıma fırsatı buluyor. Öğrenciler, atletik yetenek, güç ve dayanıklılığı geliştirmeye yönelik koşu bandı, merdiven, kondisyon bisikleti ve ağırlık çalışmalarının yer aldığı kondisyon aletleriyle, mesleki yapıya uygun hale geliyor. Liseliler labirentte ise, ısı ve dumanın değişik derecelerde ayarlanmasıyla oluşturulan yangın ortamında, yangın kaynağının bulunması, mahsur kalanların kurtarılması gibi tatbikatlarla, itfaiyeciliğin zor koşullarıyla yüzleşiyor. Tel örgülerle çevrilen, ayakta yürümenin mümkün olmadığı dehlizlerden oluşan labirent ortamında öğrenciler, yangın ortamına uygun kıyafetlerle teçhizatlı olarak, uygun bir dehlizden diğerine sürünerek geçiyor. Liseli itfaiyeci adayları, aldıkları teorik derslerin uygulanması için sahaya da iniyor. Sahada yangınla mücadele, enkaz altından arama kurtarma çalışması, yüksek binalara tırmanma, merdivenli araçla yangından yaralıların kurtarılması, trafik kazalarında araçta sıkışan yaralıların kurtarılması gibi bir çok konuda, gerçeğe uygun senaryoların oluşturulduğu tatbikatlarla, mesleğin zorluklarını tanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!