'Liselerde akılcı ilaç kullanımı dersleri projesi'

Güncelleme Tarihi:

Liselerde akılcı ilaç kullanımı dersleri projesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 16:50

'Liselerde akılcı ilaç kullanımı dersleri projesi'

Haberin Devamı

ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK İl Sağlık Müdürlüğü Akılcı İlaç Kullanımı İl Koordinatörlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince hayata geçirilen “Liselerde Akılcı İlaç kullanımı dersleri projesi” başladı.
Mehmet Çelikel Lisesi Spor Salonu’nda düzenlenen törende konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, Sağlık Bakanlığı’nın Akılcı İlaç Kullanımı 2014-2017 Eylem Planı kapsamında 9’uncu sınıf öğrencilerine yönelik “Akılcı İlaç Kullanımı” dersleri vererek konu ile ilgili bilgi ve farkındalığın artırılmasının hedeflendiğini söyledi.
Mehmet Çelikel Lisesiyle başlatılan projenin il bazındaki tüm liselerin 9’uncu ınıf öğrencilerini kapsadığını belirten Cin, şöyle dedi:
"İlaçların doğru bir şekilde kullanılması tedavi başarısı için önemlidir. İlaçlar doğru kullanılmadığı zaman ilaçlardan beklenen etki sağlanamaz. Tedavi tamamıyla gerçekleşemez. Dünya Sağlık Örgütü tahminlerine göre dünyada ilaçların yüzde 50'den fazlası uygun olmayan şekilde reçetelenmekte, satılmakta ve kullanılmaktadır. Akılcı olmayan ilaç kullanımı ve antibiyotik direnci tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de karşı karşıya olduğu önemli sağlık sorunlarındandır. Bu bağlamda antibiyotiklerin akılcı kullanımının sağlanması öncelikli faaliyet alanı olarak belirlenmiş ve bu konudaki çalışmalara ağırlık verilmiştir."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!