Lise öğrencilerine ilkyardım eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Lise öğrencilerine ilkyardım eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2018 13:28

Lise öğrencilerine ilkyardım eğitimi

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep),(DHA)-  GAZİANTEP'in İslahiye İlçesinde, lise öğrencileri tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencilerine 'İlk Yardım Hayata Yeni Bir Adım' projesi kapsamında acil müdahele yöntemleri anlatıldı.
İslahiye Farabi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından geleneksel 'ilk Yardım Hayata Yeni Bir Adım' projesi kapsamında Sağlık Bölümü Öğrencileri tarafından Altınüzüm Fatih sultan Mehmet İlkokulu, Ortaokulu ile Yeşilyurt şehit Süleyman şen İlkokulu, Ortaokulların bahçelerine kurulan stantlarda öğrencilere ve öğrenci velilerine acil müdahale yöntemleri uygulamalı olarak anlatıldı.
İlçe Merkezine bağlı Altınüzüm ile Yeşilyurt Mahallelerindeki okulların bahçelerine 8 uygulamalı eğitim istasyonları kuruldu. Lisesinin sağlık bölümü öğrencileri, Solunum Yolu Tıkanıklıklarında İlk Yardım Epilepsi (Sara) Nöbetinde ve Göğüs Ağrısında İlk Yardım, Kanamalar ve Yaralanmalarda İlk Yardım,  Yanıklarda İlk Yardım, Elektrik Çarpmalarında İlk Yardım, Suda Boğulmalarda İlk Yardım, Zehirlenmelerde İlk Yardım ve Hayvan Isırma ve Sokmalarında İlk Yardım uygulamalı olarak anlatıldı.
Proje kapsamında her iki okulda yaklaşık bin 200 öğrenci ile öğrenci velilerine İlk yardımın önemi ve ilk yardımla hayatın kurtarılabileceği uygulamalı olarak anlatıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!