Lionel Messi Barcelona'da 10. yılını kutluyor

Güncelleme Tarihi:

Lionel Messi Barcelonada 10. yılını kutluyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2014 16:57

Barcelona ile ilk maçına 16 Ekim 2004'te Espanyol karşısında çıkan Lionel Messi, A Takımdaki 10. yılını kutluyor.

Haberin Devamı

Barcelona'daki ilk maçını 16 Ekim 2004'te Espanyol karşısında 82. dakikada Deco'nun yerine girerek oynayan Messi, 10 yıl boyunca çıktığı 434 maçta 361 gol atarken, 135 de asist yaptı.

Peki, Messi efsanesi nasıl doğdu? İşte o unutulmaz hikayeden satır başları;

Henüz 13 yaşında Barcelona’nın kapısından içeri giren Messi, daha ilk gününde Cesc Fabregas ve Gerard Pique gibi gençlerle antrenmana çıktı. Maradona efsanesini Barcelona'ya getiren Josep Maria Minguella, Carles Rexach'a "Bu çocuk Maradona gibi" demiş ve Messi’yi Barça’ya kazandırmıştı. Rexach, bu Arjantinli genci görür görmez kararını vermiş ve imza attırılması için kulübe durumu bildirmişti. Sahada sihirli bir çocuğa dönüşen Messi, dışarıda tedaviye muhtaç bir çocuktu. Her gün hormon iğneleri yaptırmak zorundaydı ve bu tedavi yıllık 15 bin dolar civarındaydı. Ve Messi futboldaki üstün yeteneği sayesinde hem tedavi masraflarını hem de geleceğini kurtarmak için büyük bir şans yakaladı.

Haberin Devamı

Lionel Messi Barcelonada 10. yılını kutluyor

Sırt çantasında iğneleri ve futbol topuyla gezen Messi’nin kendini tüm dünyaya ispatlaması için önünde sadece 4-5 yıl vardı.Soyunma odasında arkadaşları bile onun çelimsiz halinden şüphe ediyorlardı. “Suskun” lakabını taktıkları bu çocuk sahaya çıktığında ise bir “Dev”e dönüşüyordu.

Evinden akşamları Nou Camp’ı izliyor, hayaller kuruyordu. Ancak beklenen imzalar hala atılmamıştı. Ve ezeli rakip Real Madrid, Figo’dan sonra bir darbeyi de Messi ile vurmak istiyordu. İşte tam da o günlerde Rexach futbol tarihine geçen o çok konuşulacak imzayı attırıyordu. Hem de bir peçete üzerine…

Messi beklediği paraları alamıyordu. Zor günler kapıdaydı. Annesi ve kardeşleri Arjantin’e dönmek zorunda kaldı. Yine de yılmadı attığı gollerle altyapı takımlarının tamamında kendini gösteren Messi, kısa sürede A takıma ulaşmayı başardı.

2003 yılına gelindiğinde teknik direktör Frank Rijkaard, Porto ile oynanan hazırlık maçında Lionel Messi’ye forma verdi. Bu Messi için bitmeyecek bir efsanenin sadece başlangıcıydı. Ve 16 Ekim 2004’e gelindiğinde ise Messi takımın beyni Deco’nun yerine oyuna girerek A takım formasıyla tanıştı. Maçın ardından gururlu bir o kadar buruktu Messi. Formasını havaya kaldırarak kendisinden uzakta kalan annesini selamlıyordu.

Haberin Devamı

Tarihler yine bir 16 Ekim’i gösteriyor. Messi’nin Katalan ekibinin formasıyla geride bıraktığı 10 yılı, kazandığı kupaları, elde ettiği başarıları ve rakip filelere bıraktığı golleriyle dünyanın en büyük futbol yıldızına dönüşen bir kahramanın hikayesini anlatıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!