Linderoth G.Saray'da

Güncelleme Tarihi:

Linderoth G.Sarayda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2007 13:46

Fiziğe dayalı gücüyle dikkat çeken ve Danimarka’da taraftarın sevgilisi olan Kopenhag’ın 28 yaşındaki İsveçli kaptanı Cimbom’la 3 yıllığına anlaştı.

DIŞ transfer çalışmalarını gizliden gizliye yürüten Galatasaray, Servet Çetin ve 3 gurbetçi; Serkan Çalık, Barış Özcan ve Ali Çamdalı’nın ardından, ilk yabancı transferini de dün patlattı ve Tobias Linderoth’u renklerine bağladı.

Danimarka’da üst üste son iki sezon şampiyonluğa ulaşan Kopenhag’da müthiş bir çıkış yakalayan 28 yaşındaki orta saha oyuncusuyla 3 yıllık anlaşma sağlandığı öğrenildi. İsveç’in eski milli futbolcularından teknik direktör Anders Linderoth’un oğlu olan Linderoth, 2002 ve 2006 Dünya Kupası’nda da İsveç Milli Takımı’yla boy gösterdi.

Yılın futbolcusu seçildi

2 sene önce ayrılan Alioum Saidou’nun yerine istediği oyuncuyu bir türlü bulamayan sarı kırmızılılar, İsveçli yıldızla da bu boşluğu kapatmış oldu. Marsilya doğumlu Linderoth, aynı zamanda takım kaptanlığını yaptığı Kopenhag’da en çok sevilen futbolcu. Galatasaraylı yöneticilerin, 2 yıldır peşinde koştuğu deneyimli futbolcuyu ikna edebilmek için yoğun çaba harcadığı belirtildi. 2006’da ülkesi İsveç’te "En İyi Orta Saha Oyuncu"su seçilen Linderoth, aynı yıl Kopenhag’ın da "En İyi Oyuncu"su ödülüne layık görüldü. Elfsborg, Stabaek ve Everton formalarını da başarıyla temsil eden Linderoth, 2004’te geldiği Kopenhag’da bu sene Şampiyonlar Ligi’nde de mücadele etti.

Celtic maçında UEFA tarafından karşılaşmanın MVP’si seçilen İsveçli yıldıza, İngiltere’den Sunderland başta olmak üzere birkaç takım ile Fransız kulüplerinin peşinde olduğu iddia edildi. Fiziğe dayalı gücüyle dikkat çeken Linderoth, sahada basmadık yer bırakmazken, bir maçta ortalama 14.6 kilometre koşu yapıyor. İngiliz ve Fransız ekiplerinin elinden kapılan Linderoth’un alınması camiada sevinçle karşılandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!