Likid yüz kaldırma

Yaş ilerledikçe yüzdeki yaşlılığa bağlı değişim de hızlanıyor. Yüz konturu yer çekimine yeniliyor, sarkıyor ve hacim kaybediyor.

Haberin Devamı

Dokular aşağıya doğru yer değiştirerek deforme oluyor. Bütün dokular (yağ, kas, bağ, kemik dokularımız dahil) diriliğini kaybediyor, eriyor, gevşiyor. Peki, zamanı geri sarmanın bir yolu yok mu? Detayları Estetik Cerrah Op. Dr. Semih Gök anlatıyor.

Op. Dr. Semih Gök, zaman içinde bozulmaya başlayan gençlik orantısını yeniden yakalamanın yollarından biri olan “likid yüz kaldırma” operasyonunu şöyle anlatıyor: “Bu işlem bir nevi doku heykeltıraşlığı. Yontulması ve desteklenmesi gereken noktalara doğallıktan taviz vermeden müdahale ediliyor. Bu açıdan yüzü değerlendirirken bir mimari proje renovasyonu gibi çalışılıyor. Yüzün anatomik yapıları bir bütün olarak inceleniyor, uygulamaya geçmeden önce yüzün her açıdan görünüşünün, ışık ve gölge yansımalarının üç boyutlu bir değerlendirmesi yapılıyor.”

Haberin Devamı

Mucize dolgu hyalüronik asit

Planlanan alanlara belirlenen oranlarda doku desteği sağlayarak gerçekleştirilen likid yüz kaldırma işlemi, bilinen dolgu işlemlerinden farklı. Semih Gök, “Hedef yer değiştiren dokuları eski yerlerine transfer etmek, boşalan ve çukurlaşan alanlara eski volümü yeniden kazandırmak. Bunun için yüzün belli alanlarında dikey yönde yüzü kaldırabildiğimiz temeller oluşturuyoruz. Oluşturduğumuz destekler sayesinde çadırın yükselmesini sağlayarak yüzü kaldırıyoruz” diyor.
Likid yüz kaldırma işleminde kullanılan madde ise hyalüronik asit... Yani vücutta doğal olarak var olan, dokular arasındaki destek maddesi. Bir çeşit doku suyu. Özel laboratuvar ortamında şeker molekülü gibi doğal bir maddeden üretiliyor. Çünkü vücut bu maddeyi 50 yaşından itibaren yüzde 50 üretemez hale geliyor.

Likid yüz kaldırmanın olumlu etkileri

İşlem mikro kanüller aracılığı ile 20 dakikada uygulanabiliyor. Uzun zaman içinde doğal bir formatta eridiği için tercih nedeni.
Cildin doku kalitesi, ışığı artıyor. Kalıcılığı bir ile iki yıl arasında ve bu süre desteklendikçe artıyor.

Düz bir karın için 5 öneri

Göbeği açıkta bırakan üstler, kışın da devam eden trendlerden... Gwyneth Paltrow ve Emma Watson gibi ünlü isimler, bu trendin yayılmasına öncülük etti... Siz de dümdüz bir karın gerektiren trendi uygulamak istiyorsanız, 5 kurala dikkat etmelisiniz.

Haberin Devamı

1- Zayıf insanların bile çoğu zaman küçük de olsa göbekleri olabiliyor. Uzmanlara göre bunun nedeni şişkinlik yapan besinler. O yüzden özellikle lahana, soğan, çiğ salata, pırasa ya da taneli meyvelerden uzak durmak gerekiyor. Acil durumlarda rezene ya da anason çayı içmek de yararlı olacaktır.
2- Sağlıksız bağırsak florası da şişkinlik sorununun nedeni olabilir. Probiyotik yiyecekler sindirimi kolaylaştırır. Bu yüzden özellikle kefir, propiyotik yoğurt ya da ekmeğin sert kenarı, günlük yemek mönünüzde mutlaka olmalı.
3- Sorunsuz bir sindirim sistemine sahip olanların karnı genellikle düzdür. Sıkça kabızlıktan şikayetçiyseniz, yapmanız gereken beslenme düzenini değiştirmek ve yeterince sıvı almak...
4- İçeriğinde asit olan içeceklerden elinizi çekin. Limonata, bira, kola ya da maden suyu, alışkanlıklarınız arasında olmamalı. Suyun içine atacağınız bir parça zencefil, fesleğen ya da birkaç damla limon, içeceğinizin tadını değiştirir ve sıvı alımınızı kolaylaştırır.
5- Dümdüz bir karına sahip olmak için sadece az yemek yeterli değil. Önemli olan doğru beslenmek...
Fast food, hazır gıdalar ve tatlı, düz karnın en büyük düşmanları arasında. Uzmanlar, protein ağırlıklı beslenmenin aynı zamanda kas oluşumunu da desteklediğinin altını çiziyor.

Haberin Devamı

Sihirli makyaj portfolyosu

Yeni yıl, yeni makyaj denemelerini de beraberinde getiriyor. Estee Lauder, her eve bir makyaj artisti götüremeyeceğini fark ettiğinden olsa gerek, bizler için makyaj artistlerinin gizli defterini tasarlamış. Önerim, bu harika makyaj portfolyosuna bir göz atmanız...

Yılbaşı makyajınızı nasıl yapabilirsiniz, 2014 yılının makyajı nasıl olacak? Bu soruların tümünü aralık ayı boyunca sık sık duyuyoruz. Ancak elimizdeki az sayıda makyaj rengi, değişiklikten korkuyor olmamız, bizi bu yenilikleri görmezden gelmeye itiyor.
Uçuk tonlarda far ve kahverengi rujlar her ne kadar her dönemin kurtarıcısı gibi görünse de artık bir uzman dokunuşunu hepimiz hak ediyoruz.
Estee Lauder’ın alışılmışın çok ötesinde tasarladığı makyaj seti, açık haliyle kocaman bir setken katladığınızda kol çantanıza dahi rahatça sığacak bir defter boyutuna geliyor, tıpkı bir sihir gibi! Bu yepyeni makyaj portfolyosu birbirinden canlı farları, rengarenk rujları, allıkları ve özel fırçaları ile yeni yılın vazgeçilmezleri arasına girmeye aday.
Özellikle set içerisinde yer alan ufak kartlarda verilen farklı makyaj tüyoları pek çok kişinin kurtarıcısı olacak. En iyi yeni yıl hediyesi için çok düşünmenize gerek yok. Bence sadece Tekin Acar Cosmetics Mağazaları’nda satılan Estee Lauder’ın makyaj portfolyosuna bir bakın.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...

Renkli bir yılbaşı

Yılbaşında hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şımartmak istemez misiniz? O zaman Tekin Acar Cosmetics mağazalarına göz atmanızı öneriyoruz. Çünkü şimdi ünlü lüks markaların ürünlerini çok özel fiyatlara almanız mümkün. İşte, en özel yılbaşı alternatifleri...

Clinique’den hesaplı setler

- Çarpıcı bakışlar için hazırlanan Clinique High Impact Extreme Volume Maskara Seti, özel mor çantasıyla birlikte 82 TL.
- Yeni yılda koyu lekelerden arınmış, ışıltılı bir cilt isteyenler için hazırlanan Clinique Even Better Clinical Seti, 215 TL.
- Harika bir cilt herkesin hakkı... Clinique 3 Adımlı Cilt Bakım Seti, 69 TL.

Sınırsız hayaller

Haberin Devamı

Calvin Klein Euphoria Bayan Parfüm Seti, 279 TL.

Erkeklere özel

Carolina Herrera 212 VIP Erkek Parfüm Seti, 269 TL.

Armani’den parfüm seti

Yılbaşı için Tekin Acar Cosmetics’e özel hazırlanan Armani Si parfüm seti, 219 TL.

Yazarın Tüm Yazıları