Ligin adı satılamaz

Güncelleme Tarihi:

Ligin adı satılamaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazete'de yayımlanan kararı ile Türkiye 1. Futbol Ligi'nin herhangi başka bir ad altında yürütülemeyeceği hükmü getirildi. Milli maçlar da canlı, banttan, özet veya haber amaçlı görüntü olsun, televizyondan şifresiz olarak yayınlanacak.

HÜKÜMET, Türkiye 1. Futbol Ligi'nin isminin 1999-2000 sezonunda değiştirilmesinin ardından başlayan tartışmalara ve son günlerde milli maç yayınları ile ilgili tartışmalara son noktayı koydu. Bakanlar Kurulu kararı ile futbol müsabakalarının ilgili kanunda belirtilenler dışında ‘‘herhangi bir ad altında yürütülemeyeceği’’ hükmü getirildi.

Bakanlar Kurulu'nun futbol müsabakalarında uyulacak esaslar hakkındaki kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla bu sezon adı değişen Türkiye 1. Ligi ile ilgili tartışmalara son nokta konuldu. Futbol müsabakalarının, 3813 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunun 5. Maddesi ile 26.06.1927 tarihli Askerlik Kanununun 35. Maddesinde belirtilenler dışında herhangi bir ad altında yürütülemeyeceğine yer verildi. Kanunla belirlenmiş adların idari bir tasarrufla değiştirilemeyeceği ve buna aykırı sözleşme düzenlemeneyeceği hükmü de getirilen kararda, maçların radyo ve televizyonlarda yayınlanmasında da bu duruma uyulması için RTÜK tarafından gerekli önlemlerin alınacağı belirtildi.

ŞİFRESİZ KANALDAN

Bakanlar Kurulu kararında ayrıca milli maçların televizyonlardan yayınına ilişkin tartışmalara da açıklık getirildi. Kararda, yurt içi ve yurtdışında oynanacak milli futbol maçlarının canlı, banttan, özet veya haber amaçlı olarak televizyonlardan yayınının ‘‘şifresiz’’ olarak gerçekleştirilebileceği hükmü getirilirken, Futbol Federasyonu tarafından yapılacak yayın ihalelerinde bu durumun gözetileceği vurgulandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!