Lider olacağım

Güncelleme Tarihi:

Lider olacağım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2005 02:01

Kulüp başkanı Sançon’un ‘Seni kimsenin alternatifi olarak almadık’ sözlerinin kendisini sevindirdiği söyleyen milli oyuncu, ‘Kendimi Avrupa’da ispatladığımı düşünüyorum. Takımımın sayı yükünü çekmeyi hedefliyorum’ dedi.

HIRSLI, arzulu ve korkusuz... Doping kullandığı için sahalardan 1.5 sene uzak kaldı. Yılmadı. Çalıştı, çabaladı ve Türk basketbolunda ilklere imza atan oyuncular kervanına girdi Serkan Erdoğan.

Biz seni kimsenin alternatifi olarak almadık. Sana liderlik vasfı vermek için aldık.

Bu sözler herkese söylenmez, ama TAU’nun patronu Sançon kulüp binasını Serkan’a gezdirirken bunları söylüyordu. Milli oyuncu 2 ay daha Türkiye’de. Sonra ver elini İspanya..

Serkan duygularını, yapmak istediklerini ve son sözlerini açık yürüklilikle açıkladı.

5 kulüp istedi

* İspanya’ya giderken ne hissettin?

Gururluydum. İlk Türk olmak bana mutluluk verdi. Zaten hedeflerim vardı. Bunlardan birini gerçekleştirdim. Şimdi yeni takımımın sayı yükünü sırtlamak istiyorum. Final Four’da kupayı kaldırmak istiyorum. İspanya’ya gittiğimde basın büyük ilgi gösterdi. İnsanlar arabayı durdurup yolumu kestiler. Bu beni çok mutlu etti. TAU forması altında en büyük hedefim Avrupa Şampiyonu olmak. Ayrıca örnek aldığım oyuncu Rigadue.

* Transferi bekliyor muydun?

Her sene play-offlarda iyi oynadım, ancak bunun semeresini bir türlü alamadım. Ergin hocam bana büyük bir şans verdi. Bana destek oldu. Fakat diğerleri bu krediyi tanımadı. Hep yabancılara güvenildi. Ama sonuçta onlar gitti, ben kaldım. Sonunda da çalışmamın semeresini aldım.

* Kaç kulüp seni istedi? Niçin TAU?

Avrupa’dan 4 (TAU, Benetton ve 2 Rus takımı) Türkiye’den de Efes Pilsen. Ancak bonservis parası çoğunun gözünü korkuttu. Bir tek TAU ciddi yaklaştı ve 500 bin doları Ülker’e verdi. Ülker’den giderken bu parayı kulübüme kazandırdığım için mutluyum. Bildiğim kadarıyla bunu yapan hiçbir oyuncu olmadı.

Korkmuyorum

* İspanya Ligi çok sert.
Kendine güveniyor musun?

Aynı futbol ligi. 18 takımın 17’si iddialı. Çok para yatırıyorlar. Her zaman sert basketbol oynuyorlar. Bu beni korkutmuyor. Kendime her zaman güveniyorum. Zaten güvenmesem ne işim olur İspanya’da. Orada ailem de yanımda olacağı için hiçbir sorun beni korkutmaz.

* Ülker’in transfer politikasını değerlendirir misin?

İskelet kadro dağıldı. Yeni bir yapılanma içine girdi. İşleri zor. Ancak Ergin hocam büyük avantaj. Takımı kısa zamanda toparlarsa büyük iş yaparlar. Mirsad ve İbrahim, Ülker’e büyük katkı yapacaktır.

* Türkiye Ligi nasıl geçer?

Renkli olacak. Kambala’nın Fenerbahçe’ye gelmesi çok önemli. Ancak Beşiktaş’tan El Amin’in gitmesi de kötü oldu. Bu tip önemli oyuncular ne kadar çok olursa lig o kadar renkli olur. Umarım Beşiktaş El Amin gibi iyi oyuncu alır. Aksi taktirde bu kadro geçen yılki başarıyı gösteremez.

Çocukluk dönemi bitti

* Şampiyonada ne yaparız?

Çok iyi bir kadromuz var. Tecrübe kazandık. Başarıya yakınız. Ancak fedakarlık şart. Herkes olgunlaştı. Çocukluk dönemi bitti. Hepimiz iyi yerlere geldik. Bunu da Avrupa Şampiyonası’nda mutlaka Milli Takım’a yansıtmalıyız.

* Geri sayım başladı. Son ne diyeceksin?

5 yıl Ülkerspor formasını giydim. Zor günlerimde bana destek olan Lütfi ağabeyim başta olmak üzere, sayın Orhan Özokur ve başkanım Ali Doğan ile Ergin Ataman hocama çok teşekkür ederim.

10 yıl sonra dönerim

‘10 yıl sonra Türkiye’ye dönebilirim. Kendimi Avrupa’da kabul ettirdiğimi düşünüyorum. Şanssız dönemlerimde bile çok çalıştım. İnanın antrenmanlarda en çok çalışan oyunculardan birisiydim. Maça çıkacak gibi hazırlanıyordum. O, 1.5 sene benim belki de en önemli yıllarımı alıp götürdü.’

Hep şut sokamazsın

‘Savunmayı çok seviyorum. Her gün şut sokamazsınız. Savunma yapınca Avrupa’da da çok değerli oluyorsunuz. Ben, İbrahim ve Harun ağabey topa 3 ay el sürmesek yine de şut sokarız.’

Açıklamaya üzüldüm

Ülker’den yapılan açıklama beni üzdü. ‘Serkan’ı biz gönderdik’ lafına kırıldım. Çünkü TAU beni istedi. Bonservis ücretini verdi ve aldı. Hiç kimsenin iznine gerek kalmadan bu iş oldu.’

NBA’e hayır

Kesinlikle hayır. Ben haddimi bilirim. Bu yaştan sonra olmaz. Bu saatten sonra oralarda büyük başarı göstermek zor. Zaten yaş olarak da bu iş bizden geçti. İnşallah Ersan İlyasova bu sene başarılı olur. Mehmet ve Hidayet gibi tutunur ve bizlerin yüzünü güldürür.

Önemli misyon

MİLLİ oyuncunun menajeri Ali Güven, kendisinin ve Serkan’ın Türkiye’nin tanıtımı konusunda önemli bir misyon üstlendiğini belirtirken, ‘Biz Türkiye’nin başarısı her şeyi yapıyoruz. Kendisine bu misyonu hedef alan herkese kapımız açık’ dedi.

Cansu benim uğur meleğim

SERKAN Erdoğan, 27 yaşında. Bu sezon Euroleague’de 16.6 sayı, 2.5 asist ortalaması ile oynadı. Üç sayılık atışlarda 44.2’lik bir yüzde tutturdu. Milli oyuncu ligde oynadığı maçların 15’inde ise çift haneli rakamlara ulaştı. İstatistiklerde bu başarısını düzenli aile hayatına bağlayan yıldız oyuncu, çok sevdiği kızı Cansu’nun ismi koluna yazdırırken, ‘O benim uğur meleğim’ diyor başka bir şey demiyor. Tecrübeli oyuncu İspanya’da ailesinin yanında olmasının kendisi için avantaj olduğunu da belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!