Lider gün sayıyor

Güncelleme Tarihi:

Lider gün sayıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 14:17

Başkan Mehmet Yiğiner, kazanabilecekleri maçtan bir puanla ayrıldıklarını belirtip, ‘Artık kontrol bizde’ diye konuştu. Teknik Direktör İsmet Taşdemir ise taraftara galibiyet elde edemedikleri için üzüldüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde, yönetim, teknik ekip, oyuncular ve taraftarlar, şampiyonluk için sabırsızlanırken, herkes gün saymaya başladı. Ligin 29. haftasında 19 Mayıs Stadı’nda Menemen Belediyespor ile karşılaşan Ankaragücü, sahadan 1-1 beraberlikle ayrılırken, Gümüşhanespor’un yenilmesi sonrası, puan farkını 4’e çıkardı. Bu sonuç, olası puan eşitliğinde, rakibi lehine olan ikili averaj avantajında sarı-lacivertli ekibin eline önemli bir koz daha kazandırdı. Sarı-lacivertli taraftarlar, tarihi stadı yine hınca hınç doldurup, takıma müthiş destek verirken, hazırladıkları korografi, bayrak şov ve tezahüratları ile unutulmaz günlerden birini yaşattı.

HER MAÇA KAZANMAK İÇİN ÇIKACAĞIZ

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, Menemen maçında iyi mücadele ettiklerini, yine çok gol kaçırdıklarını söyledi. Özellikle maçın hemen başında kaçırdıkları golleri çok aradıklarını belirten Yiğiner, “Attığımız golden önce ve golden sonra baskı kurduk. Ancak bir türlü ikinci golü bulamadık. Bir anlık dalgınlığımızla kalemizde golü gördük. Maç boyunca iyi mücadele ettiğimizi söyleyebilirim. Gönül isterdi ki kazanalım ve Gümüşhane’nin puan kaybettiği haftada puan farkını açalım. Olmadı fakat yine farkı 4’e çıkardık. Artık kontrol bizim elimizde. Her maça kazanmak için çıkıp mutlu sona ulaşmak istiyoruz” diye konuştu.

ONUR GİTTİ DİYE ELEŞTİRİLMİŞTİK

Devre arasında Onur’u Bursaspor’a sattıkları için eleştirildiklerini hatırlatan Yiğiner, “O dönemde bu hamleyi yaptık ve Onur’un parasıyla yeni oyuncular transfer ettik. Bu oyuncuyu sattığımız için eleştirilmiştik ama özellikle kaleci Korcan bugün ne kadar doğru bir transfer olduğunu yaptığı kurtarışlarla gösterdi. Golü atan Kenan da devre arasında gelmişti. Diğer yeni gelenlerin de alınan puanda önemli katkısı var. Bu da devre arasında yaptığımız hamlenin ne kadar doğru olduğunu göstermiş oldu. Formayı giyen tüm arkadaşlarımız layığıyla mücadele ediyorr. Hepsini tebrik ediyorum” dedi.

TARAFTARA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Taraftarlara da teşekkür eden Yiğiner, “Yine harika bir destek vardı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Keşke galip gelebilseydik ancak bu alınan puan da altın değerinde. Hem Menemen Belediyespor’un aradaki puan farkını kapatmasını engelledik ve farkı koruduk, hem de Gümüşhane ile aradaki farkı 4’e çıkardık. 5 maçımız kaldı. Bundan sonra avantaj bizde. Kontrollü oynayıp, kazanma arzusu ile hedefimize ulaşacağız. Arkadaşlarımızın mücadelesi için de teşekkür ediyorum. İnşallah birkaç hafta sonra şampiyonluğu ilan edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BİR PUAN KÖTÜ DEĞİL

Haberin Devamı

Ankaragücü Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, Menemen Belediyespor karşısında alınan 1 puanın kötü olmadığını söyledi. Taşdemir, “Kazansaydık avantajımızı çok yukarıya taşıyacaktık. Kaybetseydik, sıkıntı olabilirdi. 3 puan fark varken Gümüşhane ile ikili averajımızın aleyhimize olması nedeniyle problem çıkma tehlikesi vardı. Menemen maçındaki 1 puan şampiyonluk yolunda iyi oldu” dedi.

YENEBİLİRDİK DE YENİLEBİLİRDİK DE

Üzüldüğü konunun stadyumu dolduran taraftara galibiyet hediye edememek olduğunu söyleyen Taşdemir, “Gittiğimiz yolda, avantajımızı sağlamlaştırmak istiyorduk ancak olmadı. Son 5 haftaya 4 puan farkla girmek de önemli. Çok farklı da kazanabilirdik, golü yedikten sonra devreye 3-1 mağlubiyetle de gidebilirdik. Gol pozisyonu yüksek ama gol kısırlığı olan bir maçtı” diye konuştu.

GEÇEN HAFTADAN DAHA AVANTAJLIYIZ

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün tecrübeli kalecisi Korcan Çelikay, stadı dolduran taraftarlara teşekkür etmeleri gerektiğini belirtip, şöyle konuştu:
“Onlar bize ne kadar destekte bulunuyorsa biz de o kadar motive oluyoruz. Menemen Belediye karşısında berabere kalmış olabiliriz ancak rakibimiz yenildi. Bu sayede puan farkı 4’e çıktı. Avantajımızı sürdürüyoruz. Hatta geçen haftadan daha avantajlı duruma geldik. Son 5 maçta, en iyi puanı alıp şampiyonluğa ulaşacağız. Herhangi bir sıkıntı veya sorun yok. Hiç kimsenin endişesi olmasın, şampiyon olacağız.”

BU MAÇLARDA YENEMİYORSAN, YENİLMEYECEKSİN

Ankaragücü’nü öne geçiren golü atan Kenan Özer ise şunları söyledi:
“Bugünden sonra golleri kimin attığından çok, alınacak puanlar önemli. Biz şampiyonluğa odaklandık. Böyle maçlarda yenemiyorsan, yenilmeyeceksin. Şu an için avantajın yarısını aldık diyelim. Bugüne kadar oynadığımız en iyi takımlardan biriyle oynadık ve 1 puan aldık. Yolumuza devam ediyoruz.”
Ankaragücü taraftarının şampiyonluğu hak ettiğini belirten Kenan Özer, “Haftaya oynayacağımız Bugsaşspor takımı, düşmemek için canını dişine takmış bir halde karşımıza çıkacak. Şampiyonluk yolunda bizim de onlar kadar 3 puana ihtiyacımız var. İki taraf için zor bir derbi olacak” dedi.

Haberin Devamı

İKİ TAKIMIN KALAN MAÇLARI

Ankaragücü:

Bugsaş-Ankaragücü (d)
Ankaragücü-Tuzla
Kastamonu-Ankaragücü (d)
Kayseri Erciyes-Ankaragücü (d)
Ankaragücü-Hatay

Gümüşhanespor:

Tokatspor-Gümüşhanespor (d)
Gümüşhanespor-Niğde Belediye
Sarıyer-Gümüşhanespor (d)
Gümüşhanespor-Eyüpspor
Etimesgut Bld.-Gümüşhanespor (d)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!