Zürafa desenli rulo pasta tarifi

Deseniyle dikkatleri üzerine toplayan, lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan bir tatlı, zürafa desenli rulo pasta. Onun için muz ve kremanın enfes buluşması da diyebiliriz. Bu çok lezzetli ve ilgi çekici rulo pastamızı denemek isterseniz, zürafa desenli rulo pastamızın tarifi hemen aşağıda…

Zürafa desenli rulo pasta tarifi
Zürafa desenli rulo pasta tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağından biraz eksik şeker
  • 1 su bardağından biraz eksik un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet muz

Desen yapmak için:

  • 2 tatlı kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 75 gram tereyağı
Nasıl Yapılır
  1. Hamurun hazırlanması
    Yumurtaların beyazlarını derin bir karıştırma kabına ayırın ve köpürene kadar çırpın. Şekeri yavaşça ilave ederek yumurta beyazlarıyla güzelce karıştırın. Ardından yumurta sarılarını sırayla ekleyip karışımı iyice birleştirin. Son olarak, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve tüm malzemelerin homojen bir şekilde karıştığından emin olun.
  2. Hamurun ayrılması
    Hazırladığınız pandispanya hamurundan 4-5 yemek kaşığı kadarını küçük bir kaba alın. Bu küçük kaptaki hamura 2 tatlı kaşığı un ilave edip karıştırın. Kakaoyu büyük kaptaki hamur karışımına ekleyerek homojenleştirin.
  3. Kekin tepsiye dökülmesi
    Küçük kaptaki hamuru bir krema sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, krema sıkma torbasındaki hamur yardımıyla zürafa deseni çizin. Üzerine büyük kaptaki kakaolu hamuru dökün, fakat fazla yayılmasını sağlamak için kaşıktan yardım alın.
  4. Kekin pişirilmesi
    Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
  5. Kremanın hazırlanması
    Muhallebi için süt, un, nişasta ve şekerin bulunduğu karışımı tencerede pişirin. Ardından vanilya ve tereyağını ekleyip mikserle karıştırın. Pişen keki düz bir zemine alıp ılımasını bekleyin. Hazırladığınız kremayı kekin üzerine güzelce yaydırın.
  6. Pastanın şekillendirilmesi
    Muzu pandispanyanın kısa kenarına yerleştirin. Keki yağlı kağıdın yardımıyla rulo şeklinde sarın. Temiz bir yağlı kağıtla sarılı olan keki buzdolabında 3 saat dinlendirin.
  7. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ572 kcal
ŞEKER53 g
YAĞ14 g
PROTEİN9 g