Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi

"En sevdiğiniz yemek" diye bir anket yapsak mutlaka ilk üçte yer alacaklardan biridir yaprak sarma. Etlisi ayrı lezzetli, zeytinyağlısı ayrı lezzetlidir. Özellikle zeytinyağlı sevenler bu tarife bayılacak. İşte karşınızda zeytinyağlı yaprak sarma tarifi...

Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi
Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeUsta İşi

Malzemeler

  • 300 gram yaprak

İçi için

  • 3 büyük soğan
  • 1 büyük bardak pirinç
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar

Sosu için

  • 1 dilimlenmiş limon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 bardak su
Nasıl Yapılır
  1. Soğanların kavrulması
    Soğanları minik küpler şeklinde doğrayın ve bir tencerede yağda kavurun.
  2. Pirinçlerin kavrulması
    Kavrulan soğanların üzerine pirinçleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  3. Diğer malzemelerin eklenmesi
    Pirinçler kavrulunca kalan malzemeleri ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin.
  4. Yaprakların sarılması
    Hazırlanan karışım ılınınca yaprakları düz zeminde açın. Her yaprağın ortasına 1 tatlı kaşığı harç koyun, kenarları içeri katlayarak sıkıca sarın.
  5. Sarmaların tencereye dizilmesi
    Sarılan yaprakları tencereye dizin ve üzerlerine sosunu gezdirin.
  6. Pişirme aşaması
    Üzerine ağır bir tabak koyun ve 30-40 dakika kadar pişirin.
  7. Servis önerisi
    Soğuduktan sonra geniş bir tabağa alıp limon dilimleriyle servis edin.
  8. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ413 kcal
ŞEKER3 g
YAĞ36 g
PROTEİN4 g