GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı taze fasulye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı taze fasulye tarifi

Zeytinyağlı taze fasulye tarifi
Türk mutfağının vazgeçilmez sebze lezzeti...

Türk mutfağının vazgeçilmez sebze lezzeti...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram taze fasulye
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 15-20 adet yeşil soğan
  • 4-5 adet olgun domates
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz (ince doğranmış)
  • 4-5 diş sarımsak

Zeytinyağlı taze fasulye tarifi Nasıl yapılır?

Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayın, 2 veya 3 parçaya bölün ve yıkayın. Yeşil soğanları küçük küçük doğrayın. Soğan, şeker, tuz ve fasulyeleri geniş bir kaba koyun ve tüm malzemeyi birbiri özleşinceye kadar ellerinizle 5 dakika karıştırın.

Sarımsak, zeytinyağı ve domatesi rendeleyip tencereye koyun. 5 dakika pişirin. Fasulyeli karışımı domatesli karışıma ekleyin. Önce 5 dakika harlı, sonra yavaş ateşte ortalama 35 dakika veya biraz daha fazla, fasulyelerin cinsine göre, iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Fasulyenin cinsine göre gerekirse çok az sıcak su ekleyin.