GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifi

Zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifi

Yaz sofralarında patlıcan olmazsa bir şeyler eksik kalır. Patlıcanın etle her türlü beraberliği çok nefistir ancak sıcak havalarda daha hafif bir şeyler arayanlar için zeytinyağlı patlıcan yemeğinin de tadına doyum olmaz. Siz de aynı fikirdeyseniz ve zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifi arıyorsanız doğru yere geldiniz. İşte nefis zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifi…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram patlıcan
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı su

Zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Saplarını kestiğiniz patlıcanları alaca soyun.

2 parmak genişliğinde şeritler halinde dilimlediğiniz patlıcanları yarım saat kadar tuzlu suda bekletin.

Soğanları yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın.

Biber ve domatesleri de yemeklik doğrayın.

Zeytinyağını tencerede ısıtın ve soğanları kavurmaya başlayın.

Soğanlar pembeleşince sarımsakları ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Ardından salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar onu da kavurun.

Sularını süzdüğünüz patlıcanları da tencereye ekleyip 1-2 dakika daha tencerede çevirin.

Biber ve domatesleri de ekleyip karıştırın.

Tuz, toz şeker ve suyu da ilave edin.

Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirdiğiniz patlıcanları oda sıcaklığına gelince servis edin.