Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi

Ayva, kereviz, havuç ve portakallı nefis bir zeytinyağlı!

Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifiZeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 3 adet iri boy kereviz
  • 1 adet iri boy ayva
  • 1 adet boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı portakal suyu
Nasıl Yapılır
  1. Ön hazırlık olarak soğanları piyaz şeklide doğrayın. Havucu halka halka, kabuklarını soyduğunuz kereviz ve ayvayı da elma dilimi şeklinde doğrayın.
  2. Yayvan bir tencereye zeytinyağını, doğranmış soğan ve havuç ve de şekeri ekleyip birkaç dakika kavurun. Kereviz ve ayvayı ekleyip 5 dakika daha kavurun. Kerevizlerin üzerini hafif geçecek kadar portakal suyu ekleyin. Tuzunu ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ807 kcal
ŞEKER12 g
YAĞ84 g
PROTEİN1 g