GeriHamur İşi Tarifleri Zerdeçallı ve mısır unlu prizma krep tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zerdeçallı ve mısır unlu prizma krep tarifi

Zerdeçallı ve mısır unlu prizma krep tarifi
Sandviç görünümlü bu kreplere bayılacaksınız!

Sandviç görünümlü bu kreplere bayılacaksınız!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 fincan mısır unu
  • 2 adet yumurta
  • 1 fincan su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 gram pazı yaprağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 300 gram peynir
  • Karabiber

Zerdeçallı ve mısır unlu prizma krep tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle pazı yapraklarını kaynar suya batırıp hemen çıkarın.

Sıvı yağın 1 kaşığını tavaya koyup soğanları soteleyin. Ocağın altını kapatıp doğranmış pazıları ilave edip, karabiber serpiştirip, peyniri de iç harçla birleştirin. Tuz ilave etmeyin. Çünkü peynirdeki tuz yeterli gelir.

Krep için önce sıvıları bir araya getirip el çırpıcısı ile 2 dakika kadar çırpın. Sonra toz malzemeleri ilave edip yine eliniz ile çırparak sıvı bir hamur elde edin. Krep tavasında alt üst yaparak normalden daha az pişirin.

Krep tavadayken iç malzemeyi krepin yarısına koyun. Krepi önce ikiye katlayın, arka yüzü çevirin ve bir kez daha katlayın. Kreplerin üzeri göz göz olunca tavadan alın. Peynir, domates ve yeşillikle servis edin.