Yorkshire pudding tarifi

Fırından çıktığında dışı altın rengi, içi yumuşacık bu İngiliz klasiği tarifle sofralarınıza farklılık katabilirsiniz. Et yemeklerinin yanında servis edebilir veya tatlı kremalarla hazırlayarak harika sunumlar yapabilirsiniz. Üstelik az malzemeyle; yumurta, un ve sütle hazırlanan bu hafif hamur, fırında kısa sürede pişiyor. Siz de sofralarınıza farklı bir lezzet katmak isterseniz işte Yorkshire pudding tarifi ve malzemeleri...

Yorkshire pudding tarifi
Yorkshire pudding tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı su
Nasıl Yapılır
  1. Hamurun hazırlanması
    Bir kapta yumurtaları, süt, su ve tuzu çırpın. Sıvı yağı ekleyin. Unu ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Üzerini streçle kapatıp oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin.
  2. Muffin kalıbının ısıtılması
    Fırını 180 dereceye ayarlayın. Muffin kalıplarına fırça yardımıyla sıvı yağ sürerek kalıbı yağlayın ve fırında 5 dakika ısıtın.
  3. Pişirme aşaması
    Kalıplar ısınınca karışımı eşit şekilde paylaştırın. Fırında 20-25 dakika kabarana kadar pişirin. Fırının kapağını ilk 15 dakika açmayın.
  4. Servis önerisi
    Tercihinize göre et yemekleri, şarküteri ürünleri, kök sebzelerle tuzlu olarak servis edebilirsiniz. Tatlı pudingler içinse krema, muhallebi, meyve püresi, taze meyveler  veya limon kreması ile servis edebilirsiniz.
  5. Afiyet olsun!
Kapat