GeriEt Yemeği Tarifleri Yoğurtlu patates tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurtlu patates tarifi

Yoğurtlu patates tarifi

Basit olduğu kadar doyurucu bir tarif var sırada: Gaziantep mutfağına özgü yoğurtlu patates tarifi. İçinde sadece patates yok aynı zamanda et ve nohut da var. Çok seveceğiniz bu tarifi denemenizi tavsiye ederiz. İşte yoğurtlu patatesin malzemeleri ve tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram az yağlı parça et 
  • 1 su bardağı nohut 
  • 1 kilogram patates 
  • 3 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta 
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • Yağ
  • Su
  • Haspir (yoksa kuru nane)

Yoğurtlu patates tarifi Nasıl yapılır?

Doğranmış etleri, akşamdan ıslattığınız nohutla birlikte, tuz ve su koyarak iyice haşlayın.

Patatesleri küp şeklinde doğrayıp haşlanan malzemelerin içine ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirin.

Diğer taraftan bir tencerenin içine yoğurt, yumurta ve un ilave edip çırpın.

Sürekli karıştırılarak bir taşım kaynatın,

Kaynayan yoğurtlu karışımı haşlanmış et, nohut ve patatesin içine katılarak 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine ısıtılan yağ ve haspir dökün.

Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun...