GeriKek Tarifleri Yoğurtlu kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurtlu kek tarifi

Yoğurtlu kek tarifi

Yumuşacık dokusuyla enfes bir tarifle karşınızdayız: Yoğurtlu kek tarifi. O kadar lezzetli ki daha önce tadına baktığınız bütün kekleri size unutturacak. Enfes, yumuşacık yoğurtlu kek tarifimiz denemek isteyenler için bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta
  • 3 su bardağı un

Yoğurtlu kek tarifi Nasıl yapılır?

Keki hazırlamaya başlamadan önce kullanacağınız bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

Yumurtaları derin bir karıştırma kabının içine kırın.

Üzerlerine toz şekeri ekleyin.

Karıştırma kabını tel çırpıcı kullanarak iyice çırpın.

Bu karışıma sıvı yağ, yoğurt ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin.

Daha sonra un ve kabartma tozunu eleyerek kabın içine aktarın.

Spatula yardımıyla harcı güzelce karıştırın.

Unu karışıma tamamen yedirdikten sonra yağlanmış bir kek kalıbına dökün.

Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.

Keki fırından almadan önce içinin iyice piştiğine emin olun.

Pişmiş keki fırından çıkarın ve oda sıcaklığında biraz dinlendirin.

Yoğurtlu kekiniz hazır. Dilimleyip hemen servis edebilirsiniz, afiyet olsun.