GeriÇorba Tarifleri Yoğurtlu kabak çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurtlu kabak çorbası tarifi

Yoğurtlu kabak çorbası tarifi

Daha çok salata ve yemeklerde kullandığımız kabak ile çorba yapmaya ne dersiniz? Eğer düşünürseniz, yoğurtlu kabak çorbası nefis bir tercih olabilir. Özellikle diyet yapanlar da rahatlıkla tüketebilir. Protein ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olacak yoğurtlu kabak çorbasını denemek isterseniz, işte tarifi... Haydi mutfağa! Şimdiden afiyet olsun ve kolay gelsin.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 4,5 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 dal dereotu
  • Karabiber
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt

Üzeri için;

  • Pul biber
  • Nane

Yoğurtlu kabak çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları güzelce yıkayın. Daha sonra alacalı olarak soyup küp küp doğrayın.

Soğanın da kabuklarını soyup ince ince doğrayın.

Zeytinyağını bir tencereye ekleyin. Ardından da soğanı ilave edip kavurun.

Daha sonra kabakları ekleyip kavurmaya devam edin.

Üzerine suyunu ilave edip kabaklar yumuşayana kadar pişirin.

Pişince blender'dan geçirip pürüzsüz kıvamlı bir hale getirin.

Terbiyesi için de; yoğurt ve unu bir kasede karıştırın. Çorbanın suyundan 1 veya 2 kepçe ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ekleyin ve kaynayana kadar da sürekli karıştırın.

Dereotunu da ince ince doğrayın.

Çorbanız kaynayınca dereotu, tuz ve karabiberi ekleyin.

Eğer çorbanızın kıvamı yoğun olursa üzerine az miktarda sıcak su ekleyebilirsiniz.

Üzerine pul biber ve nane serperek servis edin.

Afiyet olsun...