GeriTatlı Tarifleri Yoğurt tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurt tatlısı tarifi

Yoğurt tatlısı tarifi

Birçok kişinin bildiği yoğurt tatlısı özellikle Kayseri'de bayramlarda yapılıp yenen bir tatlı.Görüntüsü revaniye benzetilse de ondan da basit bir tariftir kendisi. Şerbetli tatlı yapmak isterseniz bu tarife bir şans verin deriz. İşte lezzetine bayılacağınıza emin olduğumuz yoğurt tatlımızın malzemeleri ve tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 yumurta
  • 3 kahve fincanı yoğurt
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı erimiş tereyağı
  • 6 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım limonun suyu

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Yoğurt tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Yumurta ve şekeri derin bir kasede çırpıp tereyağı ve yoğurt ekleyin.

Karışıma un, kabartma tozu ve limon suyu ilave ederek yağlanmış orta boy tepsiye dökün.

Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirin.

Bu esnada şerbet için malzemeleri bir tencereye koyup kaynatın.

Pişen tatlıyı fırından çıkarıp ılık şerbet gezdirin ve servis yapın.