GeriÇorba Tarifleri Yerelması çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yerelması çorbası tarifi

Yerelması çorbası tarifi

Yerelması çok sağlıklı ve besleyici bir sebze ama maalesef kıymetini pek bilmiyoruz. Halbuki özellikle zeytinyağlı yemeği enfes oluyor. Bu faydalı kök sebzeyi dilerseniz çorba malzemesi olarak da kullanabilirsiniz. Sizin için enfes yerelması çorbasının tarifini hazırladık. İşte nefis yerelması çorbasının malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram yer elması
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 5 su bardağı su
  • 10 dal dereotu
  • Tuz

Yerelması çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Yerelmasını ve patatesi soyup iri iri doğrayın.

Zeytinyağı, sarımsak, patates ve yer elmasını tencereye alın.

Üzerine suyu ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Çorbayı blender’la güzelce ezip tuzunu ilave edin.

Bir taşım daha kaynattıktan sonra sıcak servis yapın.

Dereotunu ince ince doğrayıp üzerine serpin. Afiyet olsun…