GeriLezizz Yemin nasıl bozulur? Yemin bozmanın kefareti nedir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yemin nasıl bozulur? Yemin bozmanın kefareti nedir

Yemin nasıl bozulur? Yemin bozmanın kefareti nedir

Yemin sözcüğü günlük hayatta çok sık bir şekilde karşılaştığımız sözcükler arasında yer alıyor. Anlamı ise kuvvet demektir. Yani yemin etmek kuvvetli bir şekilde söz vermektir. Bununla beraber yemin nasıl bozulur şeklindeki sorularda gündem olmuş durumda. Yemin nasıl bozulur ve yemin bozmanın kefareti nedir tüm detayları ile sizler için derledik.

Yemin kelimesinin anlamı kuvvet demektir. Yemin etmek ise çok kuvvetli bir şekilde söz vermek demektir. Yeminini bozmak isteyen kişiler ya da farkında olmadan yeminini bozan kişiler yemin kefareti vermelidir. Yemin sözünden dönmekle bozulur. Yani yapılmak üzere ya da yapılmamak üzere söz verilen durumun aksini yapmak yemini bozmaktır. Bu aşamada devreye yemin kefareti girer.

 Yemin Nasıl Bozulur?

 Yemin verilen sözün yerine getirilmemesi durumunda bozulmuş kabul edilir. Bir işi yapmaya yemin edip yapmamak yeminin bozulması demektir. Ya da tam aksine yapmamaya söz verip yapmak yine yemin bozmak olarak ifade ediliyor.

 Yemin Bozmanın Kefareti Nedir?

 Yemin Bozmanın kefareti kişinin maddi durumuna göre değişebiliyor. Fakir bir kimse yemin kefaretini 3 gün oruç tutarak ödeyebilir. Fakat durumu iyi olan ve kefareti karşılayabilecek olan kişiler 10 fakire vücudunu tamamen kapatacak şekilde bir elbise vermesi ya da 10 fakire bir günde iki kez yemek vermesi veya da bir fakire 10 gün yemek vermesi yemin kefareti olarak kabul edilir.

False