Yıldız Öz Samaha
Lezizz YazarıYıldız Öz Samaha
Kalabalık Mardinli bir ailenin içinde, İskenderun’da doğdu. Hatay gibi çok kültürlü bir şehirde büyümenin ayrıcalığını, yemek tarifleriyle yaşatmayı hedefledi. Bu iki şehrin çok kültürlü yapısıyla, muhteşem bir lezzet şölenine sürüklendi. Mutfaklardan taşan kokularıyla sokaktan geçenleri bile mest eden yemekleri “Yıldızlı Tarifler” kitabında topladı.

Tüm Yazıları


Doğanın armağanı: Pirpirim aşı

Doğanın armağanı: Pirpirim aşı

Selamlar sevgili okuyucularım... Daha önce hiç pirpirim aşını duymuş muydunuz? Duymadıysanız bu hafta size, adı her ne kadar ilginç gelse de kendisi aslında hiç de yabancısı olmadığımız bir sebzeden bahsedeceğim; semizotu. Yazın en sevilen...

27.09.2023
Bildiğiniz patates salatalarını unutun! Tatlı patates salatası tarifi

Bildiğiniz patates salatalarını unutun! Tatlı patates salatası tarifi

Sevgili lezzetsever dostlarım... İtiraf etmeliyim ki yoğun sıcak hava dalgasının hakim olduğu yaz aylarında benim canım genellikle çok meşakkatli yemekler yapmak istemiyor. Böyle durumlarda da imdadıma çoğunlukla çeşit çeşit salatalar yetişiyor. Bu...

14.09.2023
Hatay’ın benzersiz bayram klasiği: Kömbe tarifi!

Hatay’ın benzersiz bayram klasiği: Kömbe tarifi!

Merhabalar sevgili dostlar… Bir Ramazan ayını daha uğurluyor, bir bayramla daha kucaklaşıyoruz. Fakat en çok da bu sene “Nerede o eski bayramlar” diyoruz, en çok da bu sene eski bayramları özlüyoruz. Yaraları birlikte sarmak içinse deprem bölgesinde...

14.09.2023
Yaz aylarının serinleten lezzeti: Şeftalili buzlu çay

Yaz aylarının serinleten lezzeti: Şeftalili buzlu çay

Hemen hemen hepimiz yaz aylarını sevsek de bunaltıcı sıcaklardan sıkıldığımız dönemler yaşayabiliyoruz. Böyle zamanlar için mükemmel bir kurtarıcı önermek istiyorum bu hafta size; taze şeftalili buzlu çay. Özellikle şeftali mevsiminde...

03.08.2023
Hızlı, pratik ve çok hafif! Lazanya ile kuşkonmazlı kiş tarifi

Hızlı, pratik ve çok hafif! Lazanya ile kuşkonmazlı kiş tarifi

Sevgili lezzetsever dostlarım, bu hafta sizi kokusu ve tadıyla baş döndüren kiş tarifi ile Fransa mutfağına konuk etmek istiyorum. Her ne kadar Fransız mutfağının yıldızı olsa da dünya mutfağının da zirvesine yerleşmeyi başaran bu tuzlu bir tart türü...

24.06.2023
Bu mantının yıldızı milföy: Fırında çıtır mantı

Bu mantının yıldızı milföy: Fırında çıtır mantı

Topraklarımızda asırlardır en sevilen lezzetlerden biri olan mantının bizim için anavatanı her ne kadar Kayseri kabul edilse de aslında kökeninin Orta Asya olduğunu biliyor muydunuz? Mantı, her ne kadar göçebe Moğol atlıları tarafından Anadolu’ya...

07.06.2023
Kırların özgür çiçeği şifaya dönüşüyor: Gelincik şerbeti

Kırların özgür çiçeği şifaya dönüşüyor: Gelincik şerbeti

“Kırların özgür çiçeği nedir?” diye sorsam eminim hepimizin aklına ilk önce gelincikler ve papatyalar gelir. Zarif, incecik dalları ve süslü kırmızı saten dokusundaki yapraklarıyla gelincikler özellikle doğadaki üç beş günlük kısacık ömürlerine...

16.05.2023
Mucizevi lezzet: Karadut reçeli

Mucizevi lezzet: Karadut reçeli

Sevgili dostlar, bu hafta köşeme Hatay bölgesine has karadut cinsi Şam-ı duttan yapılan, tamamen doğal, katkısız karadut reçelini taşımak istiyorum. Bizim topraklarımızda Şam-ı dutun genellikle şurubu yapılıyor. Hatta damakları şenlendiren bu karadut...

04.05.2023