Sevin Turan
Lezizz YazarıSevin Turan
Çok güzel yemek yapan bireylerle dolu bir ailenin en küçüğü olarak babaannesinin mutfağında büyüdü. İlk yemeğini Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler okumak için evden ayrıldığında yaptı, o günden beri de mutfaktan hiç çıkmadı. Yemek sevgisini ve becerisini bir kariyere dönüştürmek amacıyla Hürriyet’in yemek dikeyi Lezizz’in kuruluşunu üstlendi ve aşçılık okumaya başladı. Yemekle gıdanın ilişkisini çok önemsiyor, yazılarında yemeğin bilimine, kültürüne, tarihine değiniyor.

Tüm Yazıları


İstanbul’dan kahve kokuları geliyor

İstanbul’dan kahve kokuları geliyor

Kahve sevenlerin büyük bir heyecanla beklediği İstanbul Coffee Festival başladııı…

08.02.2020
Güzel şeyler

Güzel şeyler

Siz hiç dünyayı bir yusufçuğun gözünden görme ya da dev bir ağacın içine adım atma şansını elde ettiniz mi? Peki bir hobinizi 35 yaşından sonra bir mesleğe dönüştürmek için hiç harekete geçtiniz mi? Geçen hafta yaşadığım güzel şeyleri anlatayım mı...

16.09.2019
Peki siz Anthony Bourdain'e ne yedirirdiniz?

Peki siz Anthony Bourdain'e ne yedirirdiniz?

Yemek dünyası geçtiğimiz yıl haziran ayında büyük bir kayıp yaşadı. ABD’li şef, yazar ve televizyon programcısı Anthony Bourdain, 61 yaşındayken hayatına son verdi ve sevenlerini yasa boğdu.

08.02.2020
“Domateslerin eski tadı hiç yok, hiç!”

“Domateslerin eski tadı hiç yok, hiç!”

Annelerin babaların ağzından bu cümleyi duymayan var mıdır acaba? Hatta bırakın anne babaları ya da onlardan önceki nesilleri, benim gibi 30’lu yaşlarındakiler için bile birçok meyve sebze gibi domatesin de eski lezzeti yok. Dahası bu sadece ülkemize...

08.02.2020
Mercimekli baklava

Mercimekli baklava

Durun durun! Başlığa bakıp da hemen heyecanlanmayın. Diyet baklava tarifi filan verecek değilim. Fakat bugün kulağa biraz tuhaf gelen mercimekli baklavanın bugün adı Türk mutfağıyla özdeşleşmiş o tatlının atası olduğunu söylesem ne dersiniz?

08.02.2020
Hurmaya övgü

Hurmaya övgü

Ramazan sofrası denince benim için olmazsa olmaz ramazan pidesidir.

08.02.2020
Enginar, Alaçatı, çalkama...

Enginar, Alaçatı, çalkama...

Enginarla ilişkiniz nasıldır? Ben çok severim. Bütün kışı ilkbahar gelsin de bir yeşil erik bir de enginar çıksın beklentisiyle geçirecek kadar hem de...

08.02.2020
Yemek için vaktiniz var mı?

Yemek için vaktiniz var mı?

Çin'in Henan eyaletinde bulunan Sui Kasabası Lisesi'nin yemekhanesinde masaların etrafında sandalye bulunmadığını biliyor muydunuz? Daha doğrusu sandalye varmış da geçtiğimiz yıl yaz tatilinin ardından kaldırılmış. Bunun sebebi öğrencilerin yemek...

08.02.2020