Sevin Turan
Lezizz YazarıSevin Turan
Çok güzel yemek yapan bireylerle dolu bir ailenin en küçüğü olarak babaannesinin mutfağında büyüdü. İlk yemeğini Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler okumak için evden ayrıldığında yaptı, o günden beri de mutfaktan hiç çıkmadı. Yemek sevgisini ve becerisini bir kariyere dönüştürmek amacıyla Hürriyet’in yemek dikeyi Lezizz’in kuruluşunu üstlendi ve aşçılık okumaya başladı. Yemekle gıdanın ilişkisini çok önemsiyor, yazılarında yemeğin bilimine, kültürüne, tarihine değiniyor.

Tüm Yazıları


Kadının emeğine adanmış bir proje: Yerel Mutfak Global Lezzet

Kadının emeğine adanmış bir proje: Yerel Mutfak Global Lezzet

Hürriyet Lezizz ailesi olarak yerele, özellikle de kadın emeğiyle üretilen yerel değerlere verdiğimiz önemin ne kadar büyük olduğunu artık tüm okurlarımız öğrendi ama ben yılmadan yorulmadan bunu vurgulamaya devam ediyorum ve edeceğim.

07.03.2020
Herkesin alışveriş yapamadığı, para geçmeyen bir market...

Herkesin alışveriş yapamadığı, para geçmeyen bir market...

Bir market düşünün. İçinde gıdadan giyime ihtiyacınız olan her şey var. Ama bu marketten herkes alışveriş yapamıyor. Daha da ilginç olanı kasaya ödemeye gittiğinizde ne nakit geçiyor ne de kredi kartı...

24.02.2020
Zeytin Gömeç'ten, tahin Akseki'den, pirinç Bafra'dan

Zeytin Gömeç'ten, tahin Akseki'den, pirinç Bafra'dan

Bu köşeyi düzenli takip edenler artık öğrendi: Güvenilir gıda, yemekle ilgili meseleler söz konusu olduğunda en önem verdiğim başlıklardan biri. Sürdürülebilir ve temiz tarım uygulamaları da bu bağlamda sürekli öne çıkarmaya çalıştığım, iyi...

24.02.2020
Bir karnabaharı kaç farklı şekilde pişirebilirsiniz?

Bir karnabaharı kaç farklı şekilde pişirebilirsiniz?

Kıymalı karnabahar yaparsınız, fırında karnabahar yaparsınız, kızartırsınız, buharda pişirip salata yaparsınız, taş çatlasın haşladıktan sonra glutensiz bir pizza tabanı ya da bulgursuz kısır yaparsınız. Ama eğer Michelin yıldızlı bir şefseniz, bir...

08.02.2020
Aşçılık öğrencileri için bir dönem böyle geçti

Aşçılık öğrencileri için bir dönem böyle geçti

Belki hatırlayanlar olacaktır; birkaç ay önce yazdığım bir yazının sonunda minik bir kişisel duyurum vardı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi bünyesinde yer alan Açık Öğretim Fakültesi'nin İkinci Üniversite uygulamasıyla Aşçılık bölümüne kayıt olduğumu...

08.02.2020
Herkesin işini çok kıskandığı bir adam Karl de Smedt

Herkesin işini çok kıskandığı bir adam Karl de Smedt

Meslekleri 180 derecelik bir skalaya yerleştirsek, hayalinizdeki işle hayatınızı kazandığınız iş arasında kaç derece vardır? Ben bu aralığı kapatabilmiş kişilere çok özeniyorum. Sanıyorum birçok kişi de benimle aynı fikirde. En azından Konfüçyüs’ün...

08.02.2020
'Kullanmıyorsan söndür'den buzdolaplarına, fırınlara

'Kullanmıyorsan söndür'den buzdolaplarına, fırınlara

Son birkaç senedir bazı kavramlar hayatımızdan çıkmaz, dilimizden düşmez oldu. Farkındalıklar, sürdürülebilirlikler havalarda uçuyor. Tabii bundan mutfaklarımız da payını alıyor. Sıfır atık hedefi, sürdürülebilir gıda, iyi tarım uygulamaları, yerel...

08.02.2020
Dünyanın en eski yemeği sizce nedir?

Dünyanın en eski yemeği sizce nedir?

Şöyle bir yemek tarifi düşünün: “Et kullanılır. Su hazırlayın. İnce çekilmiş tuz, kurutulmuş arpa kekleri, soğan, arpacık soğan ve süt ekleyin. Pırasa ve sarımsağı ezin ve ekleyin.” Miktarlar yok, nasıl pişirileceği yok ama daha da önemlisi tarifin...

08.02.2020