Milföy hamuru tarifi

Çoğunlukla marketlerden hazır almaya alışık olduğumuz milföy hamurunu aslında evde de kolay malzemelerle pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Lezzetli hamurişi tariflerinizde yer verebileceğiniz ev yapımı milföy hamuru tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda...

Haberin Devamı

MALZEMELER

240 gram buz gibi küp küp doğranmış tereyağı

3 ve 1/2 (yarım) su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı limon suyu

1/4 (çeyrek) su bardağı su

1 su bardağı maden suyu

Milföy hamuru tarifi

YAPILIŞI

Tereyağını iki pişirme kağıdının arasına yerleştirip merdane ile vurarak kare şeklinde 1 cm kalınlığında inceltin ve tekrar kullanana kadar buzdolabına kaldırın. Unu yoğurma kabına alın. Tuzu ilave edin.

Ardından limon suyunu, suyu karıstırın. Karısımı yogurma kabına ilave edin. Maden suyunu da ilave edip ister elinizle 10 dakika boyunca yogurun, isterseniz 5 dakika mikser ile yogurun.

Eğer çok kuru ise ellerinizi hafif nemlendirip yoğurmaya devam edin, hamur yumuşaksa da biraz un serpin. Sert bir hamur olacak. Hava almayacak şekilde streçleyin ve buzdolabında 1 saat dinlendirin. Hamuru hafif unladığınız tezgâha alın ve ortasına ‘+’ şeklinde kesik atıp merdane yardımıyla kare şeklinde açın. Ortasına çapraz şekilde tereyağını yerleştirin. Kenarlarını mektup zarfı gibi kapayın. Kenarlarının sıkıca kapandığından emin olun ve hafif unlayın.

Haberin Devamı

Merdane yardımıyla dikkatli bir şekilde uzunlamasına açın.Üçe katlayın, 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru azar azar unlayarak yine açın, tereyağının dışarı çıkmasına izin vermeyin, eğer çıkarsa üzerine un serperek mühürleyin. Uzunlamasına yeteri kadar açtıktan sonra dörde katlayın ve yine 30 dakika dinlendirin. Bu aşamayı üç kez hamuru yine dinlendirerek tekrarlayın. Hamurunuz toplamda 3-4 saat dinlenmiş olmalı.

Son aşamadan sonra hamuru 5 mm kalınlığında açın ve istediğiniz gibi kullanın. 200 C’de üzeri kızarana kadar pişirin. Bir kısmını kullandıktan sonra kalanları streçleyerek derin dondurucuda 2 ay saklayabilirsiniz. Hamurunuzla çalışırken daima soğuk olmasına dikkat edin.

Yazarın Tüm Yazıları