Labneli kadife tatlısı tarifi

Son günlerin sevilen hafif tatlılarından kadife tatlısı bu kez labneli versiyonuyla karşınızda. Bu pratik tatlıyla hem renkli bir sunum hazırlarken hem de sağlıklı bir kaçamak olarak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. İşte, labneli kadife tatlısı tarifi ve yapım aşamaları...

Haberin Devamı

Malzemeler

  • 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi

Kreması için:

  • 200 gram labne peyniri
  • 1 paket toz kremşanti

Üzeri için:

  • Çilek veya çekirdeksiz kiraz

Yapılışı :

Un, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyelim.

Ekşi süt yapmak için sütü cezve de ısıtalım. Ilıyunca 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyelim. 10 dakika bekletelim. Süt kopacaktır olması gereken budur.

Şeker ve tereyağını bir kaba alalım. Blender yüksek devirde krema gibi olana kadar çırpalım. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpmaya devam edelim.Süte gıda boyasını ekleyip karıştıralım. Hazırladığımız un karışımı ve sütü ekleyelim. Kek hamuru hazır hale gelince 25 cm borcam veya kelepçeli fırın kabına döküp 180 derece fırında 20 dakika pişirelim.

Kreması için labne ve kremşantiyi çırpıcı ile pürüzsüz olana kadar çırpalım. İlk sıcağı çıkan kekin üzerine dökelim.

Kek hafif ekşisi olduğu için kiraz da çok yakışır.

Kiraz veya çilekle süsleyelim.

Afiyet bal olsun...

Yazarın Tüm Yazıları