ÇINGIRAKLI KURABİYE MALZEMELERİ
YAPILIŞI
Yumurta,şeker,toz şeker,pekmez harmanlıyoruz. Kuru olan malzemeleri eleyerek ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.Yarim saat dolapta dinlendirdigimiz hamurumuzu yağlı fırın kağıdı arasında oklava ile açıp şekil veriyoruz.
180 derece fırında 12 dakika pisiriyoruz.
Arasına yapıştirmak için kare sütlü cikolatayı benzeri usulü eritip kullandım.
Deneyeceklere afiyet olsun..... #yilbasikurabiyesi
MALZEMELER
1 kuru soğan
1 büyük domates
1 kapya biber
1 yeşil biber
3 diş sarımsak
Kabak çiçeği dolma malzemeleri
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 çay bardağı pirinç
2 domates
Malzemeler
Süt ve yumurtayı homojen olana kadar çırpalım. Un, kabartma tozu, vanilya,hindistan cevizi yağı ekleyip pürüzsüz hamur elde edelim.
Muzu dilimleyelim. Hazırladığımız pankek hamuruna muzu batırıp hamur ile kaplayalım. Hafif hindistan cevizi yağı sürülmüş tavada arkalı önlü pişirelim.
Afiyet bal olsun.
Malzemeler
2 yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım kabartma tozu
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı sıvıyağ
MALZEMELER
Karamelize sos;
1 çay bardağı toz şeker
3/1 çay bardağı su
5 damla limon suyu
MALZEMELER
1 su bardağı köftelik mardin bulguru
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
MALZEMELER
1 litre süt
5 yemek kaşığı irmik
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilin
YAPILIŞI
Tüm malzemeleri karıştırıp, muhallebi kıvamı alana kadar kısık ateşte pisiriyoruz.
Pişen tatlıyı dilerseniz meyve eklediğiniz kaselere,dilerseniz sade olarak tabakları bölüştürüyoruz.
Afiyet olsun...